Monday, October 25, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiTuzlanski umjetnik Ramov - Otvorenje izložbe "Nisi sam/a"

Tuzlanski umjetnik Ramov – Otvorenje izložbe “Nisi sam/a”

-

Na sceni Pozorišta mladih Tuzle večeras od 18 sati bit će upriličeno otvaranje treće samostalne izložbe slika koje je naslikao Tuzlanski umjetnik Ramov, pod nazivom “Nisi sam/a”.

Umjetnik je u svojim radovima prikazao neprestanu unutrašnju borbu za prihvatanjem, postojanjem, ali i borbu sa okolinom, kroz obrađivanje teme očuvanja mentalnog zdravlja mladih koje je iznimno važno naročito u ovim teškim vremenima u kojima se nalazimo, prenosi kanal6.ba

Ova izložba je dio završnice projekta “Očuvanje mentalnog zdravlja mladih” a koji realizuje Udruženje “Mladi Tuzle” u partnerstvu s Pozorištem mladih Tuzle, uz podršku Grada Tuzla, Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Centra za kulturu Tuzla.

Pored otvaranja izložbe na manifestaciji u ponedjeljak bit će upriličena i dodjela nagrada za pobjednike literarnog konkursa “Nisi sam/a“ u kojem su učestvovale osnovne i srednje škole Tuzlanskog kantona.

Aktivnosti kojie su realizovane u periodu od augusta do kraja decembra u projektu “Očuvanje mentalnog zdravlja mladih“ su:

  • Istraživanje stanja svijesti mladih o mentalnom zdravlju,
  • Osposobljavanje stručnjaka za rad sa mladima (trening za trenere)
  • Realizacija informativnih i dramsko pedagoških radionica o mentalnom zdravlju za 60 mladih
  • Raspisivanje konkursa, izbor i dodjela nagrada i priznanja za najuspješnije literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola TK na temu očuvanje mentalnog zdravlja mladih ljudi
  • Priprema i realizacija završnog scensko-umjetničkog performansa o mentalnom zdravlju mladih.

Tim projekta čine: Amila Beširović, Adnan Mujkić, Melisa Telarević Ramić, Kemal Fazlić i Ramo Tučić (Ramov).

Važno je napomenuti da se završna manifestacija održava u skladu sa mjerama i preporukama COVID 19, tako da je događaj zatvorenog tipa i za ograničeni broj publike.

tuzlanski umjetnik ramov
Tuzlanski umjetnik Ramov
5 1 Glas
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

poliklinika-diva

Poliklinika Diva – Stručnost iznad svega

Ako tražite stručnjake za estetsku i lasersku medicinu, onda je Poliklinika Diva pravo mjesto za vas. Dovoljno je reći da su u vrijeme kada...