U Tuzli planirani brojni veliki projekti, u planu novi kružni tokovi

Novi veliki projekti u Tuzli

U Tuzli su u toku radovi na sanaciji putne infrastrukture na nekoliko lokacija. U ulici ZAVNOBIH-a, izvode se građevinski radovi na sanaciji kolskog mosta na rijeci Jali koji su počeli krajem marta, zbog čega je izmjenjen režim saobraćaja koji se odvija jednom trakom a po potrebi se potupno obustavlja.

Vrijednost radova je oko 130.000 KM.

Osim toga, radovi su započeti i na sanaciji ulica dr. Rade Peleša i Rose Hadživuković – mjesna zajednica “Novi grad 1”. Radi se o saobraćajnicama kod kojih već duže vrijeme postoji potreba za sanaciju kovovoza i trotoara, te da se sagleda mogućnost obezbjeđenja većeg broja parking prostora za vozila u mirovanju. Vrijednost tih radova je oko 185.000 KM.

Rok za okončanje svih radova je 60 dana.

O putnoj infrastrukturi, ali i svim ostalim aktuelnostima u planovima Službe za komunalne poslove, izgradu i poslove mjesnih zajednica, razgovarali smo u otvorenom programu “Tuzla danas” sa pomoćnicom gradonačelnika Mirelom Uljić. Ona je najavila i mogućnost ukidanja saobraćajne svjetlosne signalizacije na nekoliko raskrsnica u Tuzli, koje će zamijeniti kružni tokovi. (RTV7)

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU