Tuzla vijesti TK iz minute u minutuU Tuzli planirani brojni veliki projekti, u planu...

U Tuzli planirani brojni veliki projekti, u planu novi kružni tokovi

Novi veliki projekti u Tuzli

U Tuzli su u toku radovi na sanaciji putne infrastrukture na nekoliko lokacija. U ulici ZAVNOBIH-a, izvode se građevinski radovi na sanaciji kolskog mosta na rijeci Jali koji su počeli krajem marta, zbog čega je izmjenjen režim saobraćaja koji se odvija jednom trakom a po potrebi se potupno obustavlja.

Vrijednost radova je oko 130.000 KM.

Osim toga, radovi su započeti i na sanaciji ulica dr. Rade Peleša i Rose Hadživuković – mjesna zajednica “Novi grad 1”. Radi se o saobraćajnicama kod kojih već duže vrijeme postoji potreba za sanaciju kovovoza i trotoara, te da se sagleda mogućnost obezbjeđenja većeg broja parking prostora za vozila u mirovanju. Vrijednost tih radova je oko 185.000 KM.

Rok za okončanje svih radova je 60 dana.

O putnoj infrastrukturi, ali i svim ostalim aktuelnostima u planovima Službe za komunalne poslove, izgradu i poslove mjesnih zajednica, razgovarali smo u otvorenom programu “Tuzla danas” sa pomoćnicom gradonačelnika Mirelom Uljić. Ona je najavila i mogućnost ukidanja saobraćajne svjetlosne signalizacije na nekoliko raskrsnica u Tuzli, koje će zamijeniti kružni tokovi. (RTV7)

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU