Thursday, October 21, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiVijestiU Tuzli se održava manifestacija Ljetni Univerzitet 2021

U Tuzli se održava manifestacija Ljetni Univerzitet 2021

-

Univerzitet u Tuzli ove sedmice realizira manifestaciju “Ljetni Univerzitet Tuzla“.

Kroz niz panel diskusija i radionica zaposlenici, studenti i partneri Univerziteta u Tuzli imaju priliku razgovarati i raditi na planovima za razvoj ove visokoškolske ustanove.

– Ovo je prilika da ljudi iz akademske zajednice, privrede i lokalne zajednice sagledaju perspektive Univerziteta u Tuzli i razgovaraju o njegovim internacionalnim perspektivama. Mi smo ove godine pored ovih tema, imali i radionicu o prepoznavanju, prevenciji i suzbijanju seksualnog uznemiravanja koju su održale žene iz Amica Educe koje rade na ovim temama, ali i unaprijeđenju mentalnog i socijalnog zdravlja – izjavila je za Fenu prorektorka za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu Vesna Bratovčić.

LJUT 2021 je manifestacija internacionalnog karaktera, ali u ulozi predavača na panel diskusijama ove godine su se našli profesori sa velikih svjetskih univerziteta, bosanskohercegovačkih korijena.

– O top strategiji za online nastavu, njenim mogućnostima, kvaliteti i svemu što ona nosi govorio nam je naš momak iz Tuzle, Nedim Slijepčević sa Univerziteta u Kentakiju – kaže Bratovčić.

Učešće u manifestaciji LJUT 2021 uzeli su Edhem Čustović sa La Trobe Univerziteta u Australiji, Danijela Suhonjić iz Kanade, te Ahmed Kovačević iz Londona. Gosti su bili i sa univerziteta u regionu, ali i Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta BiH.

Sa Univerziteta u Tuzli svoju budućnost vide u internacionalizaciji i praćenju trendova u svijetu kada je riječ o obrazovanju i budućnosti.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

Dječiji festival ‘Vezeni most’ otvoren u Tuzli

Međunarodni dječji festival "Vezeni most" danas je počeo u Tuzli, a u naredna tri dana publika će imati priliku uživati u bogatom programskom sadržaju. -...