Thursday, October 21, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiU Tuzli uhapšen Denis Prcić, direktor Američkog univerziteta

U Tuzli uhapšen Denis Prcić, direktor Američkog univerziteta

-

U Tuzli je danas uhapšen Denis Prcić, direktor Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini, nakon cjelodnevnih pretresa u okviru predmeta koji se vodi zbog diplome koju je ovaj univerzitet izdao direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmanu Mehmedagiću

Policajci Odsjeka za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije prvo su pretresli stan Denisa Prcića, a zatim su zajedno sa njim otišli u prostorije Američkog univeziteta u BiH. Pretresi se vrše na ukupno četiri lokacije u Tuzli, a akcija se provodi u Sarajevu i usmjerena je na ukupno tri osobe.

Osim Prcića, predmet akcije su i dvoje zaposlenika Američkog univerziteta u BiH koji se nalazi u Tuzli, a za koje je također zatražen pritvor.

Kako je potvrđeno, Prcić će nakon obrade u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona biti predat u nadležnost Tužilaštva BiH.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

Dječiji festival ‘Vezeni most’ otvoren u Tuzli

Međunarodni dječji festival "Vezeni most" danas je počeo u Tuzli, a u naredna tri dana publika će imati priliku uživati u bogatom programskom sadržaju. -...