02.12.2021
10 C
Tuzla

U velikoj akciji uhapšeno šest osoba zbog krađe automobila u Sarajevu, Tuzli i Doboju

-

U velikoj akciji MUP-ova Republike Srpske, Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona uhapšeno je šest osoba osumnjičenih za krađu automobila u Sarajevu, Tuzli i Doboju. Zaplijenjeno je i osam vozila te je izvršen pretres na 15 lokacija.

Kako su saopćili iz MUP-a Republike Srpske, ove aktivnosti proveli su pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Uhapšeni su Ž.K. iz Banje Luke, S.R. iz Laktaša, S.P. iz Milića, M.T. sa Pala, M.M. i V.K. sa Sokoca. Oni se terete za organizovani kriminal povezan sa teškom krađom na području Sarajeva, Tuzle i Doboja.

Kako je objavio RTRS, nezvanično uhapšeni su Želimir Knežević, Stevan Resanović, Miroslav Milinković, Vladimir Krsmanović, Srđan Pržulj i Marko Trifković.

Osim MUP-a Republike Srpske, spomenute aktivnosti proveli su MUP-ovi u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu. Nadležni će nastaviti dokumentovati navedenih krivičnih djela. (Foto: RTRS)

Federalna vlada i rudari postigli dogovor, Andelija ostaje direktor EP

 Vlada Federacije BiH danas je postigla sporazum sa Sindikatom radnika rudnika u FBiH, kojim se ispunjava 11 od ukupno 13 zahtjeva rudara. Federalni ministar energije, rudarstva i...

Preminuo je Salih Tučić