02.12.2021
10 C
Tuzla

Ubistvo u Tuzli: Policija uhapsila osumnjičenje za ubistvo muškarca na Ircu

-

Sektor kriminalističke policije MUP-a TK je jučer u popodnevnim satima uhapsio dvije osobe M.H (54) i F.H (20) iz Živnica koji su osumnjičeni da su jučer oko 12 sati u tuzlanskom naselju Irac počinili ubistvo tridesetogodišnjeg Nesiba Halilovića.

”Tokom uviđaja i poduzimanjem drugih istražnih radnji je utvrđeno da su osumnjičeni kombijem došli na lokaciju na kojoj se nalazio oštećeni, napali ga koristeći nož i palicu i nanijeli mu više povreda od kojih je preminuo u UKC-u Tuzla.Tokom dana će biti obavljena obdukcija tijela preminulog kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti”, kazao je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Prema trenutno raspoloživim informacijama osumnjičeni su i ranije imali sukob sa Halilovićem.

SKP MUP-a TK obavlja kriminalističku obradu, nakon čega će osumnjičeni, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, danas biti predati u nadležnost Tužilaštva.

Bit će izdate naredbe za potrebna vještačenja, te se poduzimaju i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ubistvo. (Foto: Arhiv)

TKT Fest: Pogledajte predstavu Münchhausen

Igranjem predstave “Medeja” u režiji Damira Altumbabića i produkciji Akademije dramskih umjetnosti Tuzla obilježena je treća noć XIX TKT Festivala, a nagradu za najbolju...

Brojni radari na putevima TK