Konkursi za posao TuzlaUniverzitetu u Tuzli odobren prijem više zaposlenika

Univerzitetu u Tuzli odobren prijem više zaposlenika

Na sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost Javnoj ustanovi Univerzitet u Tuzli za raspisivanje konkursa i prijem u radni odnos zaposlenika, bibliotekara, na neodređeno vrijeme.

Također, Univerzitetu je data saglasnost za raspisivanje konkursa za izbor u saradnička zvanja, sa zasnivanjem radnog odnosa, za pozicije: saradnik u saradničko zvanje viši asistent za užu naučnu oblast „Psihologija”, saradnik u saradničko zvanje asistent za uže naučne oblasti „Politologija” i „Turska književnost”, saradnik u saradničko zvanje viši asistent za užu naučnu oblast „Analitička hemija” i saradnik u saradničko zvanje asistent za užu naučnu oblast „Inženjerstvo zaštite okoline”.

Osim navedenog Univerzitetu je data saglasnost i za raspisivanje konkursa za izbor u naučno-nastavna i saradnička zvanja, bez zasnivanja radnog odnosa, za pozicije: saradnik u saradničko zvanje viši asistent za užu naučnu oblast „Telekomunikacije”, 5 saradnika u saradničko zvanje asistent za užu naučnu oblast „Računarstvo i informatika”, nastavnik u sva naučno-nastavna zvanja za užu naučnu oblast „Lingvistika” i dva nastavnika u sva naučno-nastavna zvanja za užu naučnu oblast „Filozofija”, četiri saradnika u saradničko zvanje asistent za užu naučnu oblast „Savremeni njemački jezik”, te saradnike u saradnička zvanja asistent za uže naučne oblasti „Njemačka književnost”, „Psihologija”, „Turski jezik”, kao i saradnik u saradničko zvanje viši asistent za užu naučnu oblast „Opšta sigurnost”.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 5 / 5. Brojanje glasova: 2

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU