Upis djece u dječiji hor ”Lege Artis” Tuzla

Muzički obrazovni centar „Lege Artis“ Tuzla nakon duže pauze, a zbog pandemije pokreće rad Dječijeg hora „Lege Artis“ Tuzla, koji je prije pandemije okupljao veći broj naših mališana i nastupio na nekoliko velikih i značajnih koncerata

”Očekujemo da će jedan od najpopularnijih dječijih horova u našem gradu popuniti svoje redove mališanima koji vole muziku, druženje pjevanja a u konačnici i pripremu za dalje muzičko školovanje uz kompetentan kadar”, ističu iz Lege Artista.

Probe Dječijeg hora održavat će se ponedjeljkom i četvrtkom od 18h do 19h u prostorijama Muzičkog obrazovnog centra „Lege Artis“ Tuzla u ulici Kaldrma br. 2, 75 000 Tuzla (preko puta Jalske džamije).

Od velikog je značaja da djeca već u najmlađem uzrastu osjete čari muzike i pjevanja, polako muzički opismenjuju te da se okrenu pravim vrijednostima. Djeca u mlađem uzrastu brže razvijaju sluh, ritam muzičku memoriju, a hor doprinosi i stvaranju osjećaja za zajedničko muziciranje.

Probama dječijeg hora kao i prošlih godina radit će u paru sa dirigentom dugogodišnja članica Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla i profesorica razredne nastave u penziji Ljiljanka Petrović, koja će se brinuti da Vaša djeca brzo nauče tekstove pjesmica i brzo se prilagode na novo okruženje, dok će muzičku stručnu potporu i dirigovanje ansamblom preuzeti magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja Jasmin Hasić, dirigent i Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla

Sve informacije vezane za upis djece u dječiji hor „Lege Artis“ Tuzla možete dobiti direktno na broj 061 284 069 gdje će Vam ljubazna teta Ljiljanka objasniti uslove i način upisa u dječiji hor.

U dječiji hor mogu da se upišu djeca uzrasta od 4 do 11 godina starosti svakog ponedjeljka i četvrtka u vrijeme proba uz prethodno najavu a sve do popunjavanja kapaciteta.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU