eNovostiTuzla vijestiUpis djece u...

Upis djece u dječiji hor ”Lege Artis” Tuzla

Muzički obrazovni centar „Lege Artis“ Tuzla nakon duže pauze, a zbog pandemije pokreće rad Dječijeg hora „Lege Artis“ Tuzla, koji je prije pandemije okupljao veći broj naših mališana i nastupio na nekoliko velikih i značajnih koncerata

”Očekujemo da će jedan od najpopularnijih dječijih horova u našem gradu popuniti svoje redove mališanima koji vole muziku, druženje pjevanja a u konačnici i pripremu za dalje muzičko školovanje uz kompetentan kadar”, ističu iz Lege Artista.

-Oglašavanje-

Probe Dječijeg hora održavat će se ponedjeljkom i četvrtkom od 18h do 19h u prostorijama Muzičkog obrazovnog centra „Lege Artis“ Tuzla u ulici Kaldrma br. 2, 75 000 Tuzla (preko puta Jalske džamije).

Od velikog je značaja da djeca već u najmlađem uzrastu osjete čari muzike i pjevanja, polako muzički opismenjuju te da se okrenu pravim vrijednostima. Djeca u mlađem uzrastu brže razvijaju sluh, ritam muzičku memoriju, a hor doprinosi i stvaranju osjećaja za zajedničko muziciranje.

Probama dječijeg hora kao i prošlih godina radit će u paru sa dirigentom dugogodišnja članica Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla i profesorica razredne nastave u penziji Ljiljanka Petrović, koja će se brinuti da Vaša djeca brzo nauče tekstove pjesmica i brzo se prilagode na novo okruženje, dok će muzičku stručnu potporu i dirigovanje ansamblom preuzeti magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja Jasmin Hasić, dirigent i Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla

Sve informacije vezane za upis djece u dječiji hor „Lege Artis“ Tuzla možete dobiti direktno na broj 061 284 069 gdje će Vam ljubazna teta Ljiljanka objasniti uslove i način upisa u dječiji hor.

U dječiji hor mogu da se upišu djeca uzrasta od 4 do 11 godina starosti svakog ponedjeljka i četvrtka u vrijeme proba uz prethodno najavu a sve do popunjavanja kapaciteta.

DRUGI UPRAVO ČITAJU