Upozorenje upraviteljima i predstavnicima etažnih vlasnika stambenih objekata u Tuzli

Sve učestalije pojave izlazaka mladih osoba na krovove zgrada

U povodu sve učestalije pojave izlazaka mladih osoba, najčešće tinejdžera, na krovove visokih zgrada radi fotografisanja na takvim mjestima i objave fotografija na socijalnim mrežama, Služba civilne zaštite Grada Tuzle izdala je upozorenje upraviteljima, predstavnicima etažnih vlasnika i etažnim vlasnicima stambenih i stambeno-poslovnih objekata u gradu Tuzli.

Namjera upozorenja je sprečavanje neželjenih posljedica po život i zdravlje mladih osoba, koje se najčešće izlaže takvim opasnostima. Služba civilne zaštite podsjeća i upozorava upravitelje i etažne vlasnike stambenih i stambeno-poslovnih objekata na obaveze propisane u Odluci o kućnom redu („Službeni glasnik Grada Tuzle“ broj: 7/18 – Prečišćeni tekst)) i to članom 9. tačka 6., 7. i 15 koje glase :

„Obaveze stanara i upravitelja su sljedeće:

  1. Stanari i izabrani upravitelj dužni su osigurati da ulazna vrata zajedničkih prostorija, podruma, skloništa, tavana, praonica i sušionica, prohodnih i neprohodnih terasa, budu zaključana.
  2. Ključ od tavana i neprohodnih terasa mora uvijek biti dostupan kod lica koje odredi skup etažnih vlasnika.
  3. Zabranjen je neovlaštenim licima pristup neprohodnim terasama, krovnim površinama i zajedničkim uređajima, te vršenje popravki na istim.“
    Nepridržavanje pomenutih odredbi smatra se prekršajem za koji je propisana novčana kazna.

Služba civilne zaštite izdatim upozorenjem naročito skreće pažnju na obavezu stanara i upravitelja da vrata prohodnih i neprohodnih terasa i krovova drže zaključana kako bi se spriječilo izlaganje riziku neovlaštenih lica i nastanak tragičnih posljedica.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU