Uprava i prokurista RU „Kreka“ pozvali Sindikat na vraćanje socijalnom dijalogu

Uprava i prokurista Rudnika uglja „Kreka“ d.o.o. – Tuzla pozivaju Sindikat Rudnika na vraćanje socijalnom dijalogu i ispunjavanju obaveza preuzetih zaključenjem Sporazuma o saradnji u daljoj implementaciji procesa restrukturiranja, kako posljedice svih dešavanja u vezi s obustavom i opstrukcijama ovog procesa ne bi snosili građani Federacije BiH – saopćeno je iz RU “Kreka”.

U saopćenju se navodi da Uprava i prokurista Rudnika pozivaju Sindikat i radnike na ustručavanje od protuzakonitih odluka i poziva na bunt.

Dodaje se da je iznalaženje rješenja za novonastalu situaciju moguće samo i izričito kroz socijalni dijalog i bez tenzija koje mogu dovesti do ozbiljnog narušavanja sigurnosti u okruženju.

– Sindikatu i radnicima Rudnika se skreće pažnja na ulogu, zadatke i odgovornost Rudnika u osiguranju nesmetanog funkcionisanja elektroenergetskog sistema BiH kroz obezbjeđenje neophodnih uvjeta za rad termokapaciteta Elektroprivrede BiH, proizvodnju električne i toplotne energije, kontinuirano i stabilno snabdijevanje kupaca – saopćeno je iz RU „Kreka“.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU