Ured za borbu protiv korupcije TK uživa podršku INL-a | RTVTK

Direktor Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona Muamer Šljivić se danas sa saradnicima susreo sa predstavnicima Odjela Vlade SAD-a za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provođenje zakona – (INL).

Na sastanku su prezentovane dosadašnje aktivnosti Kantonalnog ureda za borbu protiv korupcije, prije svega na implementaciji Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u Tuzlanskom kantonu, te planirani koraci u daljnjem radu Ureda.

Istaknuto je da Ured uživa podršku INL-a kako u dosadašnjim aktivnostima tako i budućem nastojanju i borbi u stvaranju antikorupcionog okruženja.

Imajući u vidu težinu trenutne situacije sa aspekta prisutnosti korupcije u svim sferama društva danas je naglašena važnost institucionalnog pozicioniranja Ureda, te konstruktivna uloga međunarodnih partnera u navedenoj borbi. Utvrđeni su budući koraci djelovanja kao i saradnje što ima omogućiti kvalitetniju prevenciju i borbu protiv korupcije, saopćeno je iz Odjeljenja za informiranje TK.

rtvtk.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU