Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Elvis Baraković dodijelio je certifikate nastavnicima osnovnih škola za izniman doprinos pri osnivanju i radu koding-klubova.

Koding-klub čini mreža dobrovoljaca i vaspitača koji vode besplatne klubove za kodiranje računara za djecu, kako bi im pomogli da izgrade vještine programiranja.

Riječ je o projektu u okviru programa “Škole za 21. vijek” kojeg provodi British Council u partnerstvu s Ministarstvom obrazovanja i nauke  i Pedagoškim zavodom TK. Ovim projektom škole su kroz sekcije formirale koding klubove i na taj način dale doprinos za digitalno opismenjavanje učenika.

Ministar obrazovanja i nauke TK Elvis Baraković izjavio je ovom prilikom da je kvalitetno obrazovanje jedna od ključnih stvari da društvo krene naprijed.

– Kvalitetno obrazovanje podrazumijeva ulaganja, reformu zastarjelih planova i programa, rad na motivaciji i na cijenjenju prosvjetnog radnika u društvu. Ministarstvo obrazovanja i nauke TK podržava i zahvaljuje se svim učesnicima projekta i nastavit će davati punu podršku ovakvim projektima – naglasio je ministar Baraković, saopćeno je iz Vlade TK.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare