Uskoro novo izletiše kod Tuzle: Priprema Zoning plana Stara Majevica-Zeleni kamen

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima iz Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline i Upravne organizacije Zavod za urbanizam, u četvrtak je obišao prostor Stare Majevice i Zelenog kamena, na sjevernim padinama Tuzle.

Prostornim planom Tuzlanskog kantona ove dvije zone predviđene su za rekreaciju, čime su se stekli uslovi za donošenje Odluke o pristupanju izradi Zoning plana Stara Majevica – Zeleni kamen. Uviđaj na licu mjesta bio je u funkciji ove Odluke i budućeg Zoning plana.

uskoro novo izletiše kod tuzle: priprema zoning plana stara majevica-zeleni kamen
Uskoro novo izletiše kod Tuzle: Priprema Zoning plana Stara Majevica-Zeleni kamen

„Tuzla ima nedovoljno sadržaja za odmor i rekreaciju na lokacijama koje su na većoj nadmorskoj visini, a građani pokazuju sve veći interes za boravak na planini. Značajno je aktuelno pretvaranje Ilinčice u rekreativnu zonu. Osim na Ilinčici, postoje i odlični prirodni uvjeti na Staroj Majevici i Zelenom kamenu. Na nama je da izradom i usvajanjem Zoning plana stvorimo uvjete za buduće investitore koji bi gradili sadržaje vezane za odmor i rekreaciju, sa odgovarajućim smještajnim kapacitetima, spa centrima, sportskim i rekreativnim terenima, skijalištima, sankalištima, i slično. Po mom mišljenju, ovo je od velike važnosti za kvalitet života građana“, izjavio je gradonačelnik Imamović.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU