back to top

Uskoro u Tuzli pauk vozilo koje će izmještati nepropisno parkirane automobile

Naknada za vozilo koje izmjesti vozilo “pauk” bit će fiksnih 150 KM, dok se za nepropisno parkiranje u roku od osam dana može platiti pola kazne.

Pauk vozilo se upravo sada nalazi na Graničnom prijelazu B.Gradiška, i obavljaju se carinske procedure. Nakon toga slijedi postupak registracije, a onda i kraći period obuke radnika. Cijena je 250.000 KM plus PDV.

Po mojoj procjeni “pauk” bi trebao biti u upotrebi tokom septembra – kazao je ranije Nedžad Malikić, direktor SiK-a Tuzla.

Kada je su u pitanju prioriteti u radu, Malikić kaže da su to raskrsnice, protivpožarni putevi, invalidska mjesta i saobraćajnice koje koriste vozila Službe hitne pomoći.

“Kaznu će izdavati MUP Tuzlanskog kantona i ona će iznositi 40 KM za nepropisno parkiranje. Mi smo dobili ovlaštenje od MUP-a za izmještanje vozila koja su nepropisno parkirana, a naknada za izmiještanje vozila iznost će 150 KM”, ranije je kazao Malikić.

Naknada za vozilo koje izmjesti vozilo “pauk” bit će fiksnih 150 KM, dok se za nepropisno parkiranje u roku od osam dana može platiti pola kazne, dakle 50 posto iznosa, kao i kod ostalih prekršaja. Vozila koja izmjesti “pauk” vozilo bit će smještena na parking u ulici 2. krajiške brigade u tuzlanskom naselju Kojšino.

(Tuzlanski.ba/Foto: GPMaljevac.com)

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU