Uvoz iz Kine Iskustva

Normalno je da svi želimo da veći kvalitet platimo manje, pa ćemo tako, makar u početku, svi probati opcije koje su povoljnije na uštrb kvaliteta, ali to je nešto što se zove iskustvo. Za uvoz iz Kine iskustva su veoma važan faktor u odlučivanju gde ćete obavljati kupovinu pogotovo ako će tako nešto postati vaš posao u budućnosti a ne samo poručivanje par maski za telefon.

Ono što treba znati jeste da u Kini postoji mnogo kompanija koje rade izvoz i sa kojima možete da sarađujete, ali i to da mnogo njih ima različite pristupe poslovanju i načine komunikacije koja je i sama po sebi već teška ako ste u svemu sami i bez profesionalne pomoći.

Šta sve može da bude problem?

Pitanja koja svako od nas ko želi ozbiljno da se bavi ovime postavlja sebi su, za početak:

-Koliki će biti ukupni troškovi za sve što budem uvezao?

-Koliki su naknadni i iznenadni troškovi koji mogu da mi se dese?

-Koje su regulative i koje tačno papire trebam da imam?

-Šta ako nešto što nisam uradio pođe naopako?

-Šta ako zbog neke situacije u svetu pošiljke budu stopirane?

Kada ste sami u svemu ovome, ovakva pitanja mogu da vas pokolebaju – ne brinite, ništa što i svi drugi nisu doživeli. Naš savet je naravno da se uvek angažuje profesionalna agencija za kupovinu u Kini kao što je Partner in China koja će biti uz vas od početka do kraja celog procesa nabavke i koja će u svakom trenutku biti tu za sve konsultacije. Ono što je jako bitno reći jeste da im se predstavništvo nalazi u Kini i da se proces nadgleda radi osiguravanja kvaliteta!

Najskorija dešavanja

uvoz iz kine iskustva
Uvoz iz Kine Iskustva

U toku 2020. godine, u trenutku kad se desio veliki svetski problem, uvoz iz Kine primio je ogroman udarac. Neke firme pretile su da se zatvore zbog nepoverenja celog sveta u zdravstvenu ispravnost robe koja je mogla da stigne iz te države.

U Srbiji smo, od samostalnih dropshippera, slušali o sledećim problemima kad je u pitanju dobijanju robe iz Kine:

-Ne stizanje paketa zbog nemogućnosti poletanja i sletanja aviona sa aerodroma i na aerodrome

-Kašnjenja paketa po 70 dana i isporuka zbog manjka radnika u samim magacinima u Kini

-Nestajanje paketa na granicama pa i u poštama

-Stizanje loše poslate robe ili oštećene robe

-Dodatne regulative usled praćenja zdravstvenih propisa pri poručivanju i preuzimanju robe

Rezultat svega ovoga?

Naravno, to je prouzrokovalo masovno traženje povraćaja novca u našoj državi što se, u slučajevima gde pošiljaoci iz Kine nisu bili krivi, njima uopšte nije svidelo. Nakon toga, neki dobavljači sa sajtova kao što je Ali Express, stavili su Srbiju na “crnu listu” što je značilo da pojedini prodavci sa tih sajtova nisu uopšte hteli da izvoze za Srbiju a neki su digli cene šipinga enormno.

Samim tim, poslovanje sa tim sajtovima i samostalna borba sa problemima nikako nije bila laka. Preko 50% kompanija koje su samostalno radile dropshipping i komunikaciju sa dobavljačima je prestalo sa radom.

Ono što mi iz iskustva možemo reći jeste da agencija Partner in China može da vam pruži najbolju logističku podršku i da u svakom trenutku štiti vaše interese.

Naše preporuke

import china
Uvoz iz Kine Iskustva

Iz našeg iskustva, i iskustva ljudi koji se bave ovim poslom, jasna je jedna stvar – lakše je kad niste sami! Mi naše poverenje dajemo agenciji za kupovinu u Kini – Partner in China – jer je uvek dobro imati Agenta za posredovanje koji će vam pružiti logističku podršku kroz čitav process nabavke od kupovine do dostave robe na adresu.

Bilo da je to pri samom odabiru dobavljača u Kini sa kojim ćete poslovati ili komunikacije sa istim (a iz iskustva ćemo vam reći da to ume da bude pakleno težak posao), prepustiti posao koji vas ne treba da zanima drugome je najbolja stvar koju možete da uradite za sebe.

Ako samo pogledate sve velike kompanije, sve one imaju u svom timu ljude koji su zaduženi za određene sfere poslovanja. Tako je neko zadužen za kupovinu, neko za obezbeđivanje sigurnog dospeća robe, neko za prodaju a neko za marketing. Ne morate raditi sve sami, koncentrišite se na držanje pažnje vaših kupaca i dizanje svesti o brendu, a profesionalcima prepustite ostatak.

Obavite konsultacije sa kompanijom Partner in China i uverite se zašto su najbolji!

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU