02.12.2021
10 C
Tuzla

(VIDEO) Najaktuelnije danas iz Tuzlanskog kantona

-

Najaktuelnije vijesti danas iz Tuzlanskog kantona pročitajte u nastavku…

Na prostoru Tuzlanskog kantona evidentiran je 201 novi slučaj zaraze korona virusom. Najviše novozaraženih je u Tuzli gdje je evidentirano 42 nova slučaja. U posljednja 24 sata su zabilježena četiri smrtna ishoda uzrokovana infekcijom Covid-19. Najstarija osoba je 1953., a najmlađa 1968. godište.

Epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona iz dana u dan se pogoršava, a prema mišljenju v.d. direktorice Zavoda za javno zdravstvo TK Maide Mulić, podaci ukazuju na opasnost nekontrolisanog prijenosa bolesti. Prema mišljenju direktorice Mulić potreban je nadzor nad djecom koja dolaze u obdaništa a zbog početka nastave na fakultetima za očekivati je pogoršanje epidemiološke situacije.  Kada je u pitanju Tuzla drastičan je pad i zainteresovanih za vakcinaciju, potvrdio je direktor Doma zdravlja Tuzla Suad Bijedić te naglasio da su zabrinjavajući  i lažni podaci koje zaraženi prijavljuju o članovima domaćinstava.

Članovi Rafting kluba ‘Tuzlak’ posadili su, zajedno s 30 mališana polaznika Udruženja za kretivni razvoj “Mala akademija“ i njihovih 20 prijatelja, 50 četinara na Slanoj Banji u Tuzli. Rafting klub ‘Tuzlak’ održao je, u okviru inicijative ‘Dječija šuma’, četiri eko radionice o primarnoj selekciji otpada, čišćenju otpada u šumi, rastu biljaka i značaju kiseonika.

Video pogledajte OVDJE.

Federalna vlada i rudari postigli dogovor, Andelija ostaje direktor EP

 Vlada Federacije BiH danas je postigla sporazum sa Sindikatom radnika rudnika u FBiH, kojim se ispunjava 11 od ukupno 13 zahtjeva rudara. Federalni ministar energije, rudarstva i...

Preminuo je Salih Tučić