02.12.2021
10 C
Tuzla

(VIDEO) Pogledajte najaktuelnije vijesti iz Tuzlanskog kantona

-

Najaktuelnije vijesti iz Tuzlanskog kantona pročitajte u nastavku…

U Tuzlanskom kantonu u posljednja 24 sata registrovana su 148 nova slučaja zaraze korona virusom, a testirano je 650 uzoraka. Najviše novozaraženih registrovano je u Tuzli i to 51 osoba.   U posljednja 24 sata prijavljena su i četiri smrtna ishoda uzrokovana posljedicama zaraze korona virusom.

Zbog pogoršane higijensko-epidemiološke situacije u TK, a prema zaključku Kolegija Gradskog vijeća Tuzla, sjednica gradskog vijeća održana je online.  Smatrajući da će im tako biti onemogućen transparentan rad, konferenciju za novinare održalo je jedanaest vijećnika opozicije. Smatraju da je takav način odrzavanja sjednica  nedopustiv, te da tako ne mogu kvalitetno raspravljati o tačkama dnevnog reda. S druge strane, Nataša Perić, predsjedavajuća GV Tuzla poručila je kako su u obavezi postovati higijensko epidmiološke mjere, te uvjerava  vijećnike u transparedntan rad, bez obzira što se radi o online sjednici.

Humanitarni bazar za našu sugrađanku Zaru koju organizuje Udruga Srce Husina održat će se u Spomen domu ”Husinska buna” na Husinu, u subotu i nedjelju 30. i 31. oktobra. ”Ovom prilikom želimo pozvati sve ljude dobre volje da se odazovu i podrže humanitarni bazar kojeg Udruga Srce Husina u organizuje saradnji sa Centrom za kulturu, a sve kako bi pomogli našoj sugrađanki Zari”, istakli su iz ove tuzlanske Udruge. Hrabra djevojčica Zara Sivčević boluje od cerebralne paralize, i potrebna su joj sredstva za dalje liječenje.

Video pogledajte OVDJE.

Zima u Tuzli: Počelo ukrašavanje Trga slobode i postavljanje zimskih kućica

Na tuzlanskom Trgu slobode 10. decembra počinje tradicionalna manifestacija Zima u Tuzli, koja će trajati do 09. januara 2022. godine. Danas je počelo postavljanje kućica,...

Preminuo je Salih Tučić