02.12.2021
10 C
Tuzla

(VIDEO) Tuzla danas / Prijavite se na kurs za njegovatelje, za vikend humanitarni bazar…

-

U nastavku pročitajte najaktuelnije vijesti iz Tuzla i Tuzlanskog kantona…

Crveni križ Tuzlanskog kantona kao organizator obrazovanja odraslih, poziva zainteresovane da se prijave na Kurs za njegovatelje. Program obuke radi se po modelu Švicarskog Crvenog križa, traje pet mjeseci, a polaznici kroz 240 časova teorije i vježbi te 260 časova praktične nastave, stiču znanja i vještine za obavljanje poslova i radnih zadataka njegovatelja, čime po završetku obuke ukoliko uspješno polože završni ispit i dobiju certifikat, povećavaju svoje šanse na tržištu rada. Poziv ostaje otvoren do 15. novembra a više informacija mozete pronaći na web stranici CK TK.

Humanitarni bazar za našu sugrađanku Zaru koju organizuje Udruga Srce Husina održat će se u Spomen domu ”Husinska buna” na Husinu, u subotu i nedjelju 30. i 31. oktobra. ”Ovom prilikom želimo pozvati sve ljude dobre volje da se odazovu i podrže humanitarni bazar kojeg Udruga Srce Husina u organizuje saradnji sa Centrom za kulturu, a sve kako bi pomogli našoj sugrađanki Zari”, istakli su iz ove tuzlanske Udruge. Hrabra djevojčica Zara Sivčević boluje od cerebralne paralize, i potrebna su joj sredstva za dalje liječenje.

U nedjelju će zbog održavanja 5. tuzlanskog maratona doći do djelimične i potpune obustave saobraćaja na relaciji Skver – VI bosanska -Tušanj -Bukinje i Lipnica u ulicama: Kojšino (od br. 1 do br. 25), VI Bosanske brigade, Meše Selimovića, Rudarska (od stadiona Tušanj do Irca), XVIII Hrvatske brigade, Bukinjska, ul. 21. decembra, Blaža Josića i Proleterskih brigada. Mole se građani da u nedelju 31.10.2021. u periodu od 8-15h koriste alternativne putne pravce.

Video pogledajte OVDJE.

Zima u Tuzli: Počelo ukrašavanje Trga slobode i postavljanje zimskih kućica

Na tuzlanskom Trgu slobode 10. decembra počinje tradicionalna manifestacija Zima u Tuzli, koja će trajati do 09. januara 2022. godine. Danas je počelo postavljanje kućica,...

Preminuo je Salih Tučić