02.12.2021
10 C
Tuzla

(VIDEO) Tuzlanski kanton danas / Ovo su najaktuelnije vijesti

-

Kao podršku nedovoljno razvijenim, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave na području Tuzlanskog kantona danas su u Ministarstvu privrede TK potpisani ugovori za pet projekata u ukupnoj vrijednosti od milion KM. Novčana sredstva se dodjeljuju na osnovu kriterija koji su utvđeni u Zakonu, a namjenjena su za finansiranje isključivo razvojnih projekata jedinica lokalne samouprave, zajednice koje su obuhvaćene ovim ugovorom su općine Sapna, Teočak, Čelić, Kladanj I  Doboj Istok.

Na Trgu slobode danas i sutra održava se dvodnevni 12. Međunarodni sajam pčelarstva “Tuzla 2021”. Osim pčelinjih proizvoda, opreme za pčelarstvo, u ponudi su i drugi proizvodi domaće radinosti. Izlagači na sajmu osim iz BiH dolaze i iz regiona a ukupno ih je 32. Radno vrijeme sajma je od 8 – 18 sati.

Deveta terenska akcija sadnje drveća „Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan“ održana je danas u Tuzli na lokacijama – Slana Banja, Oktobarska ulica te park na Sjenjaku. Zasađene su 42 sadnice raznih vrsta drveća i s ovom akcijom završene su sve ovogodišnje aktivnosti kada je uptanju sadnja, ističu iz Lets do it tima. Cilj projekta je utjecati na poboljšanje kvalitete zraka u gradu. A kada su uptanju akcije čiščenja, mlade volontere već iduće sedmice, 20. oktobra očekuje akcija na lokacijama park u Dragodolu, stadion Tušanj i kod Elektrotehničke škole.

Video pogledajte OVDJE

Potvrđena optužnica protiv bivšeg ministra u Vladi TK i direktora RMU...

Potvrđena optužnica protiv Abdulaha Zukića i Samira Suljića Općinski sud Živinice potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv bivšeg ministra u Vladi Tuzlanskog kantona,...