Tuzla(Video) U Tuzli se održava ˝Turistički forum 2023.˝

(Video) U Tuzli se održava ˝Turistički forum 2023.˝

U organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona u Tuzli se danas i sutra održava “Turistički forum 2023.”.

Cilj događaja je okupljanje turističkih radnika, predstavnika javnog i privatnog sektora kako bi razmijenili iskustva, potrebe i inicijative za unapređenje poslovanja u turizmu. U okviru Foruma upriličeno je nekoliko prezentacija i panel diskusija.

Predstavljena je i „Strategija razvoja turizma Tuzlanskog kantona 2022-2027“ kao i projekat „Visit Tuzla Canton“, koji označava početak planskog razvoja turizma i promocije turističkih potencijala i resursa Tuzlanskog kantona. Istaknuto je kako TK raspolaže sa bogatom turističkom ponudom, a to se odnosi i na ljetni turizam, historijski, zdravstveni te vjerski turizam.

Naglašeno je da je potrebno iskoristiti druge mogućnosti i resurse koji će doprinijeti obogaćivanju ponude. Međunarodni aerodrom Tuzla značajano utiče na razvoj turizma na ovom području, zbog čega će se i u narednom periodu raditi na uređenju putne infrastrukture.

()


rtv7.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU