02.12.2021
10 C
Tuzla

(VIDEO) Vijesti dana iz Tuzle i Tuzlanskog kantona

-

U nastavku pročitajte vijesti dana iz Tuzle i Tuzlanskog kantona…

 Prema informacijama iz Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona trenutni broj vakcinisanih građana protiv koronavirusa još uvijek nije dostigao 25 procenata, što je prema riječima direktorice te institucije Maide Mulić nedovoljno za postojanje kolektivnog imuniteta, bez obzira što je moguće uzeti u obzir i sve one koji su preboljeli COVID 19. Prema posljednjim podacima, u UKC-u Tuzla je 120 hospitaliziranih pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.  Većina pacijenata sa teškim kliničkim slikama, kako navode iz UKC-a Tuzla, nije bila vakcinisana. 

Vlada Tuzlanskog kantona danas je odobrila preko 216.000 KM JU Služba za zapošljavanje TK za realizaciju Programa poticaja zapošljavanja u 2021. godini. Programom su predviđene poticajne mjere za zapošljavanje mladih, za što je planirano oko 60 i pol hiljada  KM, za 12 nezaposlenih osoba. U okviru ovog programa Služba poslodavcu mjesečno isplaćuje/refundira iznos od 420 KM za protekli mjesec u trajanju od 12 mjeseci.

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona, manifestaciju “Oktobar – mjesec knjige” zatvara sutra panel diskusijom pod nazivom “Knjiga, pismenost i izdavaštvo danas”. Uvodničari će biti  profesor na Filozofskom fakultetu u Tuzli Mirsad Kunić, književnik, publicista i osnivač izdavačke kuće BMG iz Tuzle Mehmed Meša Pargan i predsjednik Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Sanjin Kordić.

Video pogledajte OVDJE.

TKT Fest: Pogledajte predstavu Münchhausen

Igranjem predstave “Medeja” u režiji Damira Altumbabića i produkciji Akademije dramskih umjetnosti Tuzla obilježena je treća noć XIX TKT Festivala, a nagradu za najbolju...

Brojni radari na putevima TK