02.12.2021
10 C
Tuzla

(VIDEO) VIJESTI DANA / Povećan dječiji dodatak, više novca za kulturu…

-

U nastavku pročitajte i pogledajte najaktuelnije vijesti iz Tuzle i Tuzlanskog kantona.

Dječiji dodatak u Tuzlanskom kantonu povećan je sa 25 KM na 30 KM, dok je iznos dječijeg dodatka za troje i više djece sa 43 KM povećan na 48,00 KM. izmjene Odluke o visini dječijeg dodatka za 2021. Godinu predložene u oktobru ove godine, a danas su zvanično i usvojene.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je na sjednici odlučila da sredstva predviđena za kulturnu scenu i sportsku infrastrukturu budu dodatno uvećana. Predviđenim rebalansom budžeta, koji je nedavno usvojen u Skupštini Tuzlanskog kantona, povećana su sredstva za manifestacije kulture od interesa za Tuzlanski kanton s dosadašnjih 150 hiljada KM na 200 hiljada KM.

Iz JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla je saopćeno da će sutra doći do obustave vodosnabdijevanja zbog radova  u ulici Muhameda Hevaija Uskufija i u ulici 9. Maja zbog radova na cjevovodu u periodu od 8 sati pa do završetka radova”.

Video pogledajte OVDJE.

TKT Fest: Pogledajte predstavu Münchhausen

Igranjem predstave “Medeja” u režiji Damira Altumbabića i produkciji Akademije dramskih umjetnosti Tuzla obilježena je treća noć XIX TKT Festivala, a nagradu za najbolju...

Brojni radari na putevima TK