02.12.2021
10 C
Tuzla

(VIDEO) VIJESTI DANA / Uprava Kreke radnike može slati na čekanje, objavljen Javni poziv…

-

U nastavku pročitajte i pogledajte najaktuelnije vijesti iz Tuzle i Tuzlanskog kantona…

Uprava Rudnika uglja Kreka svoje zaposlenike ponovo može slati na takozvano čekanje, s obzirom na to da je Kantonalni sud u Tuzli poništio rješenja prvostepene sudske institucije kojim je to bilo onemogućeno. Iz uprave su kazali da su ranije odluke ponovo na snazi. Iz Sindikata radnika Kreke zabrinuti su I zbog novog pravilnika I poručuju da bi  primjenom novih dokumenata, plaće radnika  bile smanjene za okvirno 30 posto, što je za njih nedopustivo. Zbog toga spremaju proteste.

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK, objavilo je Javni poziv za sufinansiranje projekata povećanja energijske efikasnosti malih, srednjih preduzeća i obrta na području Tuzlanskog kantona. Više info o ovome mozete pronaci na stranici Vlade TK.

Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži sutra će doći  do prekida u snabdijevanju električnom energijom u ulici Drage Pavića od 09:00 do 13:30 sati, I  u naseljima: Put Križani i Kolovrat u vremenu od 09:00 do 11:00 sati.

TKT Fest: Pogledajte predstavu Münchhausen

Igranjem predstave “Medeja” u režiji Damira Altumbabića i produkciji Akademije dramskih umjetnosti Tuzla obilježena je treća noć XIX TKT Festivala, a nagradu za najbolju...

Brojni radari na putevima TK