VIJESTI DANA / Konkurs za dodjelu stipendija, Tuzla Brain Week…

Vijećnici Demokratske fronte u Gradskom vijeću Tuzle Emir Ćehajić i Zlatan Fatušić isključeni su iz te stranke jer podržavaju većinu koju predvodi Socijaldemokratska partija. Zbog činjenice da je na kantonalnom nivou došlo do saradnje između SDP-a i HDZ-a, kako je tu utvrdila skupštinska opozicija, predsjednik Kantonalnog odbora DF-a Zlatan Begić gradskim vijećnicima je izdao instrukciju da prekinu svaki oblik saradnje sa SDP-om, što su oni odbili. Nakon toga, prema statutu isključeni su iz stranke od Ćehajića i Fatušića zatraženo je i vraćanje vijećničkih mandata.

Tuzla Brain Week je projekat koji se organizuje na internacionalnom nivou u okviru Sedmice mozga. U Tuzli će se ove godine organizovati osmi put krajem marta na temu “Putovanje u središte mozga”. Nakon prošlogodišnje visoke druge pozicije, Tuzla Brain Week je ove godine od strane Evropske federacije neuroznanstvenih društava (FENS) rangiran na četvrtu poziciju u konkurenciji od 68 projekata iz cijele Evrope. Tuzla Brain Week je jedan u nizu projekata Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta u Tuzli “MEDICUS” koji se sa velikim uspjehom organizuje u Tuzli.

Ministarstvo za boračka pitanja TK raspisalo je Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima dodiplomskog studija iz reda boračke populacije TK za studij u studijskoj 2020/2021. godini. Objavljeni konkurs pogledajte na stranici Vlade TK.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/716274259073597

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU