back to top

VIJESTI DANA / Konkurs za dodjelu stipendija, Tuzla Brain Week…

Vijećnici Demokratske fronte u Gradskom vijeću Tuzle Emir Ćehajić i Zlatan Fatušić isključeni su iz te stranke jer podržavaju većinu koju predvodi Socijaldemokratska partija. Zbog činjenice da je na kantonalnom nivou došlo do saradnje između SDP-a i HDZ-a, kako je tu utvrdila skupštinska opozicija, predsjednik Kantonalnog odbora DF-a Zlatan Begić gradskim vijećnicima je izdao instrukciju da prekinu svaki oblik saradnje sa SDP-om, što su oni odbili. Nakon toga, prema statutu isključeni su iz stranke od Ćehajića i Fatušića zatraženo je i vraćanje vijećničkih mandata.

Tuzla Brain Week je projekat koji se organizuje na internacionalnom nivou u okviru Sedmice mozga. U Tuzli će se ove godine organizovati osmi put krajem marta na temu “Putovanje u središte mozga”. Nakon prošlogodišnje visoke druge pozicije, Tuzla Brain Week je ove godine od strane Evropske federacije neuroznanstvenih društava (FENS) rangiran na četvrtu poziciju u konkurenciji od 68 projekata iz cijele Evrope. Tuzla Brain Week je jedan u nizu projekata Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta u Tuzli “MEDICUS” koji se sa velikim uspjehom organizuje u Tuzli.

Ministarstvo za boračka pitanja TK raspisalo je Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima dodiplomskog studija iz reda boračke populacije TK za studij u studijskoj 2020/2021. godini. Objavljeni konkurs pogledajte na stranici Vlade TK.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/716274259073597
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU