VIJESTI DANA / Produžen rok za uplatu premije, brzo širenje viruse se nastavlja…

U nastavku pročitajte i pogledajte vijesti dana iz Tuzle i Tuzlanskog kantona…

Sutra će biti održana redovna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona, a na dnevnom redu je između ostalog, razmatranje prijedloga i donešenje Odluke o izmjeni i dopuni Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2021. godini; Prijedlog Odluke o odobravanju novčanih sredstava za sanaciju (rehabilitaciju) lokalnih i nerazvrstanih cesta na području Tuzlanskog kantona, razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o izmjeni Odluke o visini dječijeg dodatka za 2021.godinu;

Obavještavaju se osigurana lica Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona da je na osnovu saglasnosti Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, rok za uplatu premije osiguranja produžen do 30.11.2021. godine. Visina premije osiguranja za 2021. godinu iznosi 20,00 konvertibilnih maraka po osiguranom licu Premija osiguranja plaća se na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona na šalterima svih pravnih lica ovlaštenih za platni promet – banke i pošte.

Brzo širenje virusa SARS-CoV-2 nastavlja se na području Tuzlanskog kantona pa je u posljednjih sedam dana registrovano 66 smrtnih ishoda dok je  trenutno ukupno 2147 oboljelih od COVID-19. Zbog toga I nedovoljnog broja vakcinisanih I revakcinisanih razmislja se o otvaranju novih punktova za vakcinaciju. Prema riječima predstavnika Zavoda za javno zdravstvo TK trenutno je građanima na raspolaganju je 15.438 doza više vrsta vakcina ali da i pored toga nije moguće ispoštovati želje pojedinaca za vrstu vakcine.

Video pogledajte OVDJE.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU