Vlada TK podržala 74 branitelja u rješavanju stambenih potreba

Ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba branilaca i članova njihovih porodica u 2021. godini danas su sa ministrom za boračka pitanja TK Fedahijom Ahmetovićem potpisala 74 dobitnika ovog oblika podrške.

U ovu svrhu Ministarstvo i Vlada Tuzlanskog kantona su ove godine osigurali ukupno 300.000 KM. Kako je danas rečeno, po jednom kandidatu moglo je biti odobreno maksimalno 5.000 KM.

Odobrena sredstva bit će usmjerena u stambene objekte kod kojih je potrebno izvođenje građevinskih radova kojima se saniraju ili mijenjaju nosivi konstruktivni elementi, novoizgrađene objekte koji nisu pokriveni, a isto podrazumijeva objekat, pod pločom i bez krovne konstrukcije, objekte sa urađenim grubim radovima, a što podrazumjeva pokriven objekat bez ostalih  unutrašnjih završnih i instalaterskih radova, kojima se neuseljivi dio objekta dovodi u funkciju sa minimalnim uslovima stanovanja, naknadu učinjenih izdataka na objektu uslijed štete nastale uslijed prirodnih nepogoda ili ljudskog djelovanja, s tim da dokazi o izdacima potiču iz perioda nakon zaključenja oglasa iz prethodne godine, a najkasnije do zaključivanja tog oglasa, kao i troškove plaćanja nedostajućih sredstava za izdavanje rješenja o odobrenju za građenje, odnosno rješenje o naknadnom odobrenju za građenje za bespravno izgrađene građevine.

– Imajući u vidu broj pristiglih aplikacija evidentno je da su nažalost potrebe branilaca i veće od ukupnog iznosa sredstava koje smo namijenili ove godine. Ovo su trenutne mogućnosti budžeta Tuzlanskog kantona i one su jasan pokazatelj naše volje, želje i spremnosti da pomognemo našim braniteljima. Osim ovog, tu su i brojni drugi oblici i programi podrške za što smo ove godine planirali oko 17,3 miliona KM – kazao je Ahmetović, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona. 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU