Vlada TK: Prijemi nastavnika i stručnih saradnika na Univerzitetu u Tuzli

Zasjedala je Vlada Tuzlanskog kantona. Usvojen je izvještaj Budžeta za prvu polovinu tekiuće godine.

Prema danas donešenoj odluci Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost da redovni studenti prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija Univerziteta u Tuzli čiji prosjek bude 9 i više pri upisu u narednu godinu studija plaćaju participaciju u troškovima studija u visini 50 posto utvrđenog iznosa. 

– Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost JU Univerzitet u Tuzli za raspisivanje konkursa sa zasnivanjem radnog odnosa za 13 saradnika i jednog nastavnika – izjavio je Elvis Baraković ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Tako će biti primljeni saradnici u zvanje viši asistenti na Ekonomskom, Filozofskom, Medicinskom, Tehnološkom, Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu. Konkurs za poziciju višeg asistenta bit će raspisan i na Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.

– Filozofskom fakultetu odobren je prijem nastavnika u sva naučno-nastavna zvanja za užu naučnu oblast Sociologija te saradnika u saradničko zvanje viši asistent za užu naučnu oblast Engleska i američka književnost kao i saradnika u saradničko zvanje asistent za uže naučne oblasti Sociologija i Književnost – izjavio je Baraković.

Pravnom fakultetu odobren je prijem nastavnika u sva naučno-nastavna zvanja za uže naučne oblasti Građansko-pravna i Državno i međunarodno javno pravo.

Na sjednici Vlade TK još su donešene odluke o podršci održivom povratku u općinama Osmaci, Teočak i Sapna. 

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj je sjednici prihvatila tekst otvorenog pisma koje premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić upućuje na adresu JP Elektroprivreda BiH i direktora Termoelektrane Tuzla za traženje informacija u vezi s aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje Bloka 7.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU