Vlada TK pruža podršku Festivalu sevdalinke ‘Sevdalinko u srcu te nosim’

Vlada Tuzlanskog kantona pruža podršku 13. po redu Festivalu sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim” a koji će biti održan od 2. do 4. novembra 2021. godine u Tuzli.

Tim povodom danas su premijer TK Kadrija Hodžić i ministar za kulturu sport i mlade TK Zlatan Muratović održali sastanak sa organizatorima Festivala – predsjednicom  Udruženja muzičkih umjetnika TK Ramizom Milkunić, umjetničkim rukovodiocem Festivala sevdalinke Dejanom Milkunićem i članom organizacionog odbora Rašidom Milkunićem.

Udruženje muzičkih umjetnika TK već 13 godina kontinuirano se zalaže da sačuva izvornu pjesmu sevdalinku od zaborava. U decembru 2016. godine podnijeli su inicijativu Komisiji za saradnju sa UNESCO-om da se sevdalinka nominira za upis na UNESCO-vu listu kao kulturna nematerijalna baština.

Premijera Hodžića upoznali su sa dosadašnjim aktivnostima u pogledu uvrštavanje sevdalinke na UNESCO-ovu.

Hodžić je kazao da će, ukoliko sevdalinka bude uvrštena na UNESCO-vu listu, to biti najvažniji kulturni događaj decenije, poručivši da je veliko zadovoljstvo Kantonalne vlade da to podrži, te da će Vlada TK i resorno ministarstvo nastaviti pružati podršku Festivalu sevdalinke, saopćeno je iz Vlade TK.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU