TuzlaVlada TK: Uskoro nabavka linearnog akceleratora za UKC...

Vlada TK: Uskoro nabavka linearnog akceleratora za UKC Tuzla. Ministarstvo finansija doznačilo sredstva |

Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona je dana 09.03.2023. godine a na osnovu Ugovora o sufinansiranju nabavke medicinske opreme – linearni akcelearator sa CT simulatorom, doznačilo novčana sredstva u iznosu od 7.008.333,00 KM, Javnoj zdravstvenoj ustanovi Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona je u ranijem periodu doznačilo Javnoj zdravstvenoj ustanovi Univerzitetski klinički centar Tuzla 741.667,00 KM, tako da su u cijelosti ispoštovane preuzete obaveze sufinansiranja nabavke medicinske opreme.

U cilju realizacije ranije najavljene nabavke Vlada TK je dala saglasnost na tekst Ugovora o sufinansiranju nabavke linearnog akceleratora sa CT simulatorom, XSIO softverskom jedinicom, fantomom za provjeru fizičkih mjerenja, a koji će se zaključiti između Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona i JZU Univerzitetsko klinički centar Tuzla.

Kako je to ranije i najavljeno Ministarstvo će za ovu namjenu osigurati 7.750.000,00 KM, a UKC Tuzla će, iz vlastitih prihoda, obezbjediti preostali iznos novčanih sredstava, saopćeno je iz Službe za informisanje Vlade TK.

rtvtk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU