TK INFOVolonterka godine Amina Nuhić iz Živinica

Volonterka godine Amina Nuhić iz Živinica

volonterka godine amina nuhić iz živinica

Više od 3.000 aktivnih volontera u Federaciji BiH su u službi humanosti 365 dana u godini, rekao je generalni sekretar Crvenog križa FBiH Namik Hodžić prilikom obilježavanja tog jubileja.Ove godine, ovaj datum obilježava se pod motom “Budi čovjek- Vjeruj u moć ljubaznosti”.

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana volontera dodijeljena su i priznanja Crvenog križa FBiH “Volonter godine”.Ove godine, dodijeljena su 24 priznanja u devet kategorija.

Priznanje “Volonter godine” Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine dobila je inaša sugrađanka Amina Nuhić, aktivista u Crvenom križu/krstu Živinice. Amina je svestrana i za svoj aktivizam dobila je niz priznanja, a u svježem sjećanju još je titula učenice generacije u JU Mješovite srednje škole  Živinice 2019.godine.Sada je studentica Medicinskog fakulteta u Tuzli (IV godina).

Nakon uručenja najnovijeg priznanja volonterke godine u FBiH izjavila je:

“Izuzetna čast i zadovoljstvo mi je biti volonter Crvenog križa, a trud, rad i zalaganje krunisati priznanjem volontera godine, te iz dana u dan djelovati na osnovu sedam fundamentalnih principa, zajedno sa drugim volonterima. Misija i vizija svih nas je da svijet učinimo ljepšim mjestom”.

Tokom proteklih godina Amina je bila aktivan član Tima mladih Crvenog križa, Kulturno umjetničkog društva Živinice, Fondacije tuzlanske zajednice, NS Tuzlanskog kantona, te sekcija i dodatne nastave iz biologije, Civitasa, atletika, dramske sekcija, debata, promocija zdravlja, prve pomoći i drugih aktivnosti, a za sve je pravilnim rasporedom nalazila vremena./Š.G./

www.zivinice.ba

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU