Za vikend počinje djelomična isporuka toplotne energije –

Eko Toplane krajem ove sedmice počinju sa tehničkim i funkcionalnim pripremama sistema daljinskog grijanja u okviru kojih, već za vikend 14./15. oktobra, počinju sa djelomičnom isporukom toplotne energije i šesnaestom po redu sezonom grijanja.

 Aktivno prate vremenske prilike i vanjske temperature zraka tako da će ove godine sezona grijanja početi blagovremeno nakon što su ispunjeni svi zakonski uslovi za zvanični početak sezone.

”Nakon priprema, koje će trajati 3-4 dana, u planu je da od ponedjeljka, 16. oktobra, sistem grijanja bude u punom kapacitetu, u zavisnosti od vanjske temperature zraka.

 Napominjemo da prilikom aktiviranja sistema daljinskog grijanja, isporuka toplotne energije može biti otežana, nezadovoljavajuća i vjerojatno ne može biti istovremeno obezbijeđena svim potrošačima, s obzirom na to da je u pitanju pokretanje kompletnog sistema nakon perioda mirovanja instalacija, a radi se o izuzetno kompleksnom procesu.” kazali su iz ”Eko Toplane” Gračanice.

Također, apeluju na korisnike da obrate pažnju i prekontrolišu unutrašnje sisteme grijanja, individualno ili u koordinaciji sa upraviteljima zajednice etažnih vlasnika.


radiogracanica.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU