Zajedno obnovimo Osnovnu školu ”Husino”

Osnovna škola ”Husino” na Husinu kod Tuzle pokrenula je kampanju „Odmrzni srce, zagriju učionicu“, čiji je cilj prikupiti sredstva za bolje uvjete rada i kvalitetno obrazovanje.

Uvjeti za odvijanje nastave su sve lošiji, stoga je neophodno prikupiti sredstva da se to promjeni. Prema riječima direktora ove škole, cilj je zamjena dotrajale stolarije na objektu centralne škole na Husinu.

„Pokrenuta je akcija putem platforme doniraj.ba gdje pokušavamo prikupiti određena sredstva kako bismo zamjenili stolariju. Trenutačno je teško raditi i nastavnom osoblju, ali i učenicima pratiti nastavu, jer imamo slabo grijanje. Stoga, nadam se da će biti dobar odziv donatora kako bi učenici u boljem okruženju i toplim učionicama, mogli pratiti nastavu”, rekao je Danijel Barišić, direktor OŠ „Husino“.

zajedno obnovimo osnovnu školu ''husino''
Zajedno obnovimo Osnovnu školu ''Husino''

Školi je prijeko potreban i novi krov, ali i fasada, jer je školski o bjekt davno napravljen.

Dio ove kampanje je svakako Fondacija tuzlanske zajednice, koja želi svojim angažmanom omogućiti djeci da se školuju u normalnijim uslovima.

„Nažalost, živimo u siromašnom tranzicijskom društvu, u kojem se potrebe djece i građana često zanemaruju i mi nemamo vremena da čekamo da ih sistem riješi. Ovo je jedna od brojnih zagovaračkih inicijativa koje smo pokrenuli s građanima kako bismo riješili neke od krucijalnih problema u zajednici. Udružujući resurse iz sva tri sektora, pozivajući na odgovornost nadležne vlasti, ali i izravnim uključivanjem društveno odgovornih preduzeća i pojedinaca, uspješno smo renovirali nekoliko škola i društvenih domova na području TK”, pojasnio je Ismet Sokoljanin, menadžer za razvoj programa Fondacije tuzlanske zajednice.

Osnovna Škola „Husino“ pokriva područje mjesnih zajednica Husino i Ljubače. Trenutačno imaju 113 učenika koji se, zajedno sa svojim roditeljima nadaju toplijim učionicama u budućnosti. Iz Osnovne škole “Husino” unaprijed zahvaljuju svima, jer svatko od nas može dati svoj doprinos kako bi naša djeca imala što bolje i ljepše uvjete školovanja.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU