BiznisŽenska Mentorska Mreža treću godinu zaredom pruža podršku...

Ženska Mentorska Mreža treću godinu zaredom pruža podršku mladim poslovnim ženama

Treći ciklus, sada već prepoznatljivog i respektabilnogprograma osnaživanja žena i jačanja njihove uloge u društvu, Ženska Mentorska Mreža, jučer je zvanično otvoreni održava se na SSST Univerzitetu u Sarajevu.

Addiko BankSarajevo i Deloitte BiH i ove godine ćeomogućiti razmjenu znanja i iskustava za više od 100 žena iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.Sa jedne strane, u programu su 52 iskusne menadžerice koje su ostvarile zavidne rezultate u svojim ulogama u brojnim industrijama, od finansija, osiguranja, proizvodnje hrane, IT industrije, medija, pravosuđa, umjetnosti, akademije, trgovine, itd. Sa druge strane, korisnice programa su 52mlade poslovne ženekoje su na početku svoje karijere i koje će u godinama koje su ispred nas graditi ovo društvo kroz menadžerske uloge u preduzećima u privatnom sektoru. Kroz ovaj program iskusne mentorice nesebično prenose iskustva i znanja iz svoje karijere i svojim primjerom inspirišu mlade žene da rade i doprinose razvoju ekonomije Bosne i Hercegovine.

ženska mentorska mreža treću godinu zaredom pruža podršku mladim poslovnim ženama
Ženska Mentorska Mreža treću godinu zaredom pruža podršku mladim poslovnim ženama

Treći ciklus programa otvoren je obraćanjem osnivačica „Ženske Mentorske Mreže“, Sanele Pašić, Članice NO Addiko Bank Sarajevo i Sabine Softić, Odgovorne partnerice za Deloitte BiH, koje su izrazilezadovoljstvo što je ideja umrežavanja žena podržana od cjelokupnog društva, tešto je projekat prepoznat kao projekat koji je donio pozitivne promjene.

„Ponosni smo što se tradicija ovog,sada već prestižnog, projekta nastavlja i što ćemo i ove godine graditi mostove između uspješnih poslovnih žena, liderica,i mladih žena,koje su na početku svoje karijere i koje imaju snažnu motivaciju da grade svoj karijerni put u različitim industrijama.“, istakla je Sanela Pašić, koja je od samog početka jedna od inicijatorica ovog projekta.

Pašić je dodala i da će ove godine program biti obogaćen novim, još zanimljivijim sadržajima koji će, pored individualnog rada sa mentoricama, polaznicama u formi zajedničkih edukacijaunaprijediti vještine potrebne za karijerno napredovanje, od menadžmenta, javnog nastupa, emotivne inteligencije, pregovaranja, umrežavanja, itd.
Suosnivačica programa Sabina Softić, Odgovorna partnerica za Deloitte BiH dodala je:„Od ideje do realizacije, došli smo i do trećeg ciklusa priče koja poprima sve veće razmjere. Ženska Mentorska Mreža je sada već izgrađen program koji podrazumijeva kvalitetne edukacije, nudi mogućnost razvoja mladim damama i pored svega, što mi je izuzetno drago, postaje prepoznat u cijeloj državi, i šire. Ponosna sam jer sad već treći put okupljamo veliki broj žena iz poslovnog svijeta koje sa radošću prihvataju naš poziv za učestvovanjem i nesebično dijele svoje znanje. Sve organizacije koje podržavaju Žensku Mentorsku Mrežu su svjesne značaja ovakvog programa, pogotovo jer sad već postaje tradicionalan. Radujem se početku novog ciklusa i svemu što on nosi.„

Ove godine velikupodršku projektu pružio je i Predsjednik Uprave Addiko BankSarajevo, gdin. Jasmin Spahić koji je u svom uvodnom obraćanju na svečanom otvaranju izjavio:

„Podrška mladima jedan je od ključnih fokusa naše strategije.Raduje me što će programŽenske Mentorske Mrežeove godine kroz još kvalitetniji edukativni sadržaj doprinijeti profesionalnom razvoju mladih žena. Odgovornost društva treba biti da mlade, kao najvažniji resurs ove zemlje, podstiče na kontinuirano napredovanje, te mi je veliko zadovoljstvo što je upravo Addiko Bank Sarajevo jedan od inicijatora ovog projekta.“

Podršku programu i ove godine pružit će UNDP koji je ujedno i partner projekta.

Steliana Nedera, rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH, izrazila je zadovoljstvo što se projekat nastavlja i što će nova generacija djevojaka i žena dobiti podršku:“Već treću godinu uzastopno UNDP ima čast stajati uz Žensku Mentorsku Mrežu. Iz prve ruke svjedočimo velikom uticaju solidarnosti i razmjene znanja na žene. Ovaj primjer jasno pokazuje kako žene, liderice, koristeći svoje znanje i već izgrađenu mrežu, kontinuirano mogu osnaživati mlade i ambiciozne stručnjakinje, pomažući im da prevaziđu stereotipe poput “staklenog stropa”. Ova izvanredna inicijativa demonstrira transformacijsku snagu strateškog partnerstva usmjerenog na postizanje rodne ravnopravnosti, te podstiče pozitivan uticaj u cijelom društvu. UNDP ostaje posvećen sklapanju inovativnih partnerstava, prihvatanju novih i drugačijih mehanizama finansiranja, poput javno-privatnih partnerstava i inovativnih finansijskih aranžmana. Također, aktivno podstičemo saradnju sa širim krugom zainteresovanih strana u stalnoj potrazi za postizanjem rodne ravnopravnosti i osnaživanjem žena.”

Podršku realizaciji trećeg ciklusa programa „Ženska Mentorska Mreža“ pružili su i: European Fund for Southeast Europe (EFSE), European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), UN Women i Sarajevo School of Science and Technology (SSST), a medijski partner projekta je magazin Gracija.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU