eNovostiTuzla vijestiZgrozio Tuzlake: Kažnjen...

Zgrozio Tuzlake: Kažnjen mladić koji je parkirao auto na tuzlanskoj Kapiji

Odlučio parkirati svoj automobil na Kapiji i pored vozila se fotografisati

Tuzlak s adresom u njemačkom Oberhausenu prednovogodišnje vrijeme odlučio je provesti u BiH, a priliku je iskoristio za činjenje izuzetno neprimjerenog čina u ovom gradu.

-Oglašavanje-

Naime, nesavjesni mladić se u svom automobilu marke BMW dovezao do tuzlanske Kapije izašao iz automobila kako bi se fotografisao pored svog ljubimca, a ne razmišljajući o težini svog postupka fotografiju je podijelio na društvenim mrežama.

Veoma brzo objava je naišla na brojne osude, a korisnici društvenih mreža dijele njegovu fotografiju, uz komentare neumjesnog poteza koji zgrožava javnost, posebno porodice poginulih.

S druge strane, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić potvrdila je da su službenici policijske stanice Centar identifikovali muškarca, koji će biti sankcionisan.

“Službenici Policijske stanice Centar Policijske uprave Tuzla identifikovali su osobu koja se može dovesti u vezu navedenog događaja, a radi se o S. A. ,rođen 1997. godine. Obaviješten je sudija Općinskog suda Tuzla, Prekršajno odjeljenje i imenovani će biti prekršajno sankcionisan”, navela je Kapidžić.

Sankcija za nesavjesnog mladića slijedi po članu 3. stav 1. tačka 3. Zakona o javnom redu i miru TK i shodno članovima 38. i 130. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

DRUGI UPRAVO ČITAJU