ŽiviniceŽivinice domaćin 2.kola Regionalne karate lige

Živinice domaćin 2.kola Regionalne karate lige

živinice domaćin 2.kola regionalne karate lige

Danas u 10 sati, prema utvrđenom rasporedu, počelo je takmičenje u okviru 2.kola Regionalne karate lige VKF klubova Tuzlanske regije.U prepunoj Gradskoj dvorani ceremonija svečanog otvranja počela je intoniranjem državne himne Bosne i Hercegovine.

Prisutnima se prvi obratio predsjednik Karate saveza Tuzlanske regije Asmir Jahić, koji je istakao značaj bavljenja mladih karate sportom, koji je veoma popularan u svijetu.Pohvalio je veoma dobru organizaciju turnira uz domaćinstvo KBS Šotokan Živinice i najavio održavanje 3.kola Regionalne karate lige VKF klubova Tuzlanske regije, čiji će domaćin i organizator biti KBS Seiken Živinice.

Uspjeh takmičarima poželio je i predsjednik Skupštine Karate saveza Tuzlanske regije Enes Hasanović, koji je turnir proglasio otvorenim, nakon čega su počela takmičenja pionira u katama.

Prema riječima predsjednika KBS Šotokan Ahme Bojića Živinice su i ovoga puta opravdale povjerenje Saveza:

“Dovoljno je reći da je danas na takmičenju prijavljeno 19 klubova sa 403 takmičara, što je značajno i garantuje da će konkurencija i borba za medalje biti jaka.Već na prvim nastupima mladih takmičara vidi se da su djeca spremna došla i da je kvalitet na zavidnom nivou.Ovom prilikom želim se zahvaliti Interventnoj službi spašavanja i dr.Mirsadu Šljiviću koji su partneri današnjeg takmičenja i u punom kapacitetu su došli da nas podrže”.

Interventna služba spašavanja dežurala je u sastavu Faruk Gazdić, dr.Adna Ćosićkić, Semir Salkanović i Šejla Imamović.

Prvi su na tatami izašli pioniri, a u popodnevnim satima sve do kraja dana karatisti će se takmičiti i u ostalim disciplinama i uzrastima./Š.G./

www.zivinice.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img