back to top

Živinički talenti u klasi prof. mr. Monike Tadić sinoć oduševili ljubitelje klasične muzike

živinički talenti u klasi prof. mr. monike tadić sinoć oduševili ljubitelje klasične muzike

živinički talenti u klasi prof. mr. monike tadić sinoć oduševili ljubitelje klasične muzike živinički talenti u klasi prof. mr. monike tadić sinoć oduševili ljubitelje klasične muzike živinički talenti u klasi prof. mr. monike tadić sinoć oduševili ljubitelje klasične muzike živinički talenti u klasi prof. mr. monike tadić sinoć oduševili ljubitelje klasične muzike živinički talenti u klasi prof. mr. monike tadić sinoć oduševili ljubitelje klasične muzike živinički talenti u klasi prof. mr. monike tadić sinoć oduševili ljubitelje klasične muzike

Učenici Odjeljenja osnovne muzičke škole Živinice – odsjek klavir sinoć su imali priliku publici se predstaviti sa svim onim što su naučili tokom ove školske godine pod mentorstvom profesorice – magistrice klavira Monike Tadić.

Koncert je održan na Velikoj sceni Bosanskog kulturnog centra Živinice i istom je prisustvovao veliki broj ljubitelja klasične muzike kao i rodbine i prijatelja aktera koncerta.

Pored učenika Odjeljenja osnovne muzičke škole Živinice na koncertu su nastupili i polaznici Škole klavira iz Lukavca.

Kada je prije petnaest – šesnaest godina živiničanka Monika Tadić prvi put ugledala crne i bijele dirke klavira, bila je to ljubav na prvi pogled.

Roditelji su joj poklonili igračku sa klavijaturom, što je bilo dovoljno da prepoznaju talenat za muziku kod, tada, male djevojčice.

Započela je muzičko školovanje ranije u odnosu na svoju generaciju tako da je zajedno sa prvim slovima naučila i prve note.

Po završetku osnovne i srednje muzičke škole u Tuzli, Monika je studij nastavila na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.

Monika je kao jedan od najuspješnijih studenata u svojoj generaciji diplomirala i magistrirala na sarajevskoj muzičkoj akademiji.

Po završetku studija odlučila se vratiti u rodne Živinice i tu dati svoj doprinos u razvoju umjetničke scene i pružajući znanja mladim talentiranim učenicima.

Danas polaznici Odjeljenja muzičke škole u Živinicama u klasi profesorice – magistre Monike Tadić gdje god da nastupaju osvajaju mahom prva mjesta.

Da njena djeca imaju vanserijsku nadarenost pokazala su i sinoć na koncertu upriličenom u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Živinice.

Muzičke teme svjetskih klasika u izvođenju talentiranih mladih Živiničanki i Živiničana sat vremena ispunjavale su dvoranu Bosanskog kulturnog centra i oduševile sve prisutne i na kraju su i djeca i njihova mentorica dobili veliki gromoglasan aplauz ljubitelja klasične muzike.

I u budućem radu profesorica – magistra Monika Tadić planira uspješno kombinirati pijanistički i pedagoški rad, dajući svoj maksimum i pomjerajući svoje sopstvene granice i granice djece koju podučava muzičkoj umjetnosti.

Jasminko Razić

rtvzivinice.tv

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU