back to top

Zlatna dob:Održane dvije radionice

zlatna dob:održane dvije radioniceOdavno pri Crvenom krstu/križu Živinice postoji Sekcija Zlatna dob, koja okuplja osobe treće životne dobi.Osim organizacije raznih humanitarnih aktivnosti, izleta i drugih događaja, danas je upriličen rad u okviru radionica.

“Organizovali smo dvije radionice, prva radionica mentorice Devle Aliustić pod nazivom“Suho cvijeće u ramu za slike”, dok je drugu radionicu vodila mentorica Fatima Ćiba Hadžiavdić, pod nazivom “Dekupaž”.Mentorke su bile veoma kreativne i svoje znanje prenijele su na članice koje su pokazale interesovanje za ove tehnike”, kaže predsjednica Sekcije Zlatna dob Vesna Bajrić.

Devla Aliustić je poznata spisateljica, ima objavljene knjige, ali je znalac raznih kreacija od suhog cvijeća.

“Praktičan vid dekoracije je suho cvijeće koje pruža estetski ugođaj.Suho cvijeća će u svaki prostor unijeti  vedrinu, te kreirati toplu i umirujuću atmosferu”, objašnjava nam Devla i pokazuje današnje kreacije.

Jedna od tehika ručnog rada je dekupaž, a tu radionicu vodila je Fatima Ćiba Hadžiavdić:

“Koristi se bilo koji predmet u domu.Izbor materijala i alata za dekupaž,u vezi sa ovim hobijem je to što imamo puno stvari kod kuće kako bi mogli započeti jednostavne projekte.Najpopularniji predmeti uključuju vaze, lonce, lampice, namještaj i drugi predmeti”,objašnjava nam Fatima i pokazuje današnje rezultate radionice./Š.G./

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU