ZZO TK: Obavijest za penzionere o uputama za ovjeru knjižica i aplikacije premije osiguranja

ZZO TK: Obavijest za penzionere o uputama za ovjeru knjižica i aplikacije premije osiguranja

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja TK obavijestili su osigurana lica – korisnike penzija da je potrebno da se obrate i kontaktiraju predstavnike penzionera prema mjestu prebivališta (putem mjesnih ogranaka) u smislu dobijanja uputa o realizaciji ovjeravanja zdravstvenih legitimacija i aplikacije premije osiguranja za 2021. godinu.

”Cilj nam je da se navedenoj kategoriji stanovništva izvrši ovjera zdravstvenih legitimacija i aplikacija markica bez dolaska u prostorije Zavoda, čime ćemo penzionerima olakšati, te ujedno jednim dijelom i smanjiti gužve na šalterima u poslovnicama zdravstvenog osiguranja”, navode iz Zavoda zdravstvenog osiguranja TK.

Prikupljanje zdravstvenih legitimacija sprovodit će udruženja penzionera Tuzlanskog kantona i dostaviti konačne spiskove sa potrebnom dokumentacijom, na osnovu kojih će se odrediti način i termin izuzimanja zdravstvenih legitimacija i izvršiti njihova ovjera.

”Napominjemo, da penzioneri čija penzija ne prelazi iznos minimalne penzije prema posljednjem objavljenom podatku i koji su oslobođeni plaćanja participacije svoj status pravdaju uz odrezak posljednje penzije (čeka penzije) u tekućoj godini ili odrezak posljednjeg izvoda o prijemu penzije i uz kopiju rješenja kao dokaz da se ne radi o srazmjernoj penziji”, stoji u saopćenju ZZO TK.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU