Sunday, October 24, 2021
NaslovnicaTuzla liveServisne informacijeZZO TK: Obavijest za penzionere o uputama za ovjeru knjižica i aplikacije...

ZZO TK: Obavijest za penzionere o uputama za ovjeru knjižica i aplikacije premije osiguranja

-

ZZO TK: Obavijest za penzionere o uputama za ovjeru knjižica i aplikacije premije osiguranja

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja TK obavijestili su osigurana lica – korisnike penzija da je potrebno da se obrate i kontaktiraju predstavnike penzionera prema mjestu prebivališta (putem mjesnih ogranaka) u smislu dobijanja uputa o realizaciji ovjeravanja zdravstvenih legitimacija i aplikacije premije osiguranja za 2021. godinu.

”Cilj nam je da se navedenoj kategoriji stanovništva izvrši ovjera zdravstvenih legitimacija i aplikacija markica bez dolaska u prostorije Zavoda, čime ćemo penzionerima olakšati, te ujedno jednim dijelom i smanjiti gužve na šalterima u poslovnicama zdravstvenog osiguranja”, navode iz Zavoda zdravstvenog osiguranja TK.

Prikupljanje zdravstvenih legitimacija sprovodit će udruženja penzionera Tuzlanskog kantona i dostaviti konačne spiskove sa potrebnom dokumentacijom, na osnovu kojih će se odrediti način i termin izuzimanja zdravstvenih legitimacija i izvršiti njihova ovjera.

”Napominjemo, da penzioneri čija penzija ne prelazi iznos minimalne penzije prema posljednjem objavljenom podatku i koji su oslobođeni plaćanja participacije svoj status pravdaju uz odrezak posljednje penzije (čeka penzije) u tekućoj godini ili odrezak posljednjeg izvoda o prijemu penzije i uz kopiju rješenja kao dokaz da se ne radi o srazmjernoj penziji”, stoji u saopćenju ZZO TK.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

poliklinika-diva

Poliklinika Diva – Stručnost iznad svega

Ako tražite stručnjake za estetsku i lasersku medicinu, onda je Poliklinika Diva pravo mjesto za vas. Dovoljno je reći da su u vrijeme kada...