Aleja mladosti na tuzlanskoj Slanoj banji u suzama na još jednu godišnjicu zločina (VIDEO)

Porodice nastradalih, građani Tuzle i predstavnici svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini danas su na Kapiji u Tuzli odali počast 71 žrtvi koje je usmrtila granata ispaljene s položaja Vojske RS-a 25. maja 1995. godine

Prije odavanja počasti na Kapiji, članovi porodice i prijatelji žrtava posjetili su Aleju mladosti na Slanoj banji, gdje je sahranjena većina nastradalih u ovom zločinu.

Za stravičan zločin na Kapiji pred Sudom Bosne i Hercegovine na 20 godina zatvora osuđen je nekadašnji komandant Taktičke grupe Ozren Novak Đukić, a kako je navedeno u presudi, on je naredio da se topovskim projektilima gađaju civilni ciljevi u Tuzli. Međutim, Đukić je pobjegao u Srbiju, koja ga odbija izručiti.

Večeras tačno u 20 sati i 55 minuta u Tuzli će se oglasiti i sirena za uzbunu, koja je još jedan znak prisjećanja na zločin u kojem je poginula 71 osoba, čija je prosječna dob bila tek 24 godine. (Fena)

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU