back to top

BKC:Odigrana predstava”Čudne zveri na proveri”

 

bkc:odigrana predstava”čudne zveri na proveri”

Predstava “Čudne zveri na proveri” GP “Semberija” Bijeljina je treća predstava koja je odigrana u okviru Šestog festivala umjetnosti za djecu.

Tekst za „Čudne zveri na proveri“ napisao je Milivoje Mlađenović, a u predstavi igraju Vanja Krtolina, Nenad Blagojević i Dušan Ranković.

Reditelj David Alić ističe da se tokom rada na predstavi trudio da gleda izvan okvira odraslog čovjeka i da ispita granice dječije mašte.

“Prateći priču tri dokona pjesnika uvodimo djecu u jedan nelogičan i zbunjujući svijet koji uz malo mašte pretvaramo u svijet stvarniji od stvarnosti. Uz glumačku igru koja prelazi granice realizma pokušavamo da podstaknemo djecu da nikada ne doživljavaju stvari onakvim kakve jesu, već da uvijek u svom oku zadrže onaj samo svoj, dječiji pogled na svijet”, kaže Alić.

Učenici iz JU Osnovna škola “Đurđevik” organizovano su posjetili pozorište, a i ostali zainteresovani mališani našeg Grada koji su uživali u performansu glumaca GP Bijeljina.

Cilj Festivala umjetnosti za djecu i jeste da mališani uživaju u njegovom sadržaju i kvalitetnom repertoaru koji im je ponuđen./JUBKC/

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU