back to top

Čestitka gradonačelnika i predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzle u povodu 31. godišnjice 2. korpusa Armije RBiH

Svim pripadnicima 2. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, ali i svim građankama i građanima Tuzle upućujemo najiskrenije čestitke u povodu 31. godišnjice od osnivanja 2. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ovaj dan predstavlja ne samo važan trenutak u historiji naše države, već i podsjeća na hrabrost i predanost svih pripadnika 2. korpusa koji su tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata dali ogroman doprinos zaštiti i odbrani Tuzle i Bosne i Hercegovine.

Pokazujući zajedništvo, solidarnost, predanost i hrabrost tokom ovog teškog perioda u našoj historiji,pripadnici 2. korpusa Armije Republike BiH su se izborili za slobodu i neovisnost naše države.

Posebno se moramo sjetiti poginulih pripadnika 2. korpusa Armije Republike BiH, koji su u borbi za slobodu, dali ono najvrijednije, svoje živote. Također, ne smijemo zaboraviti niti doprinos građanki i građana Tuzle, koji su svojom podrškom i zajedništvom pružili snagu 2. korpusu u njihovim naporima.

Neka ova godišnjica bude podsjetnik na važnost jedinstva i zajedničkog rada za bolju budućnost naše države. Hvala vam na vašoj hrabrosti i predanosti.

Čestitamo godišnjicu osnivanja 2. korpusa Armije Bosne i Hercegovine!

Dr.sc. Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle

Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzle

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU