back to top

Četiri policajca iz Osmaka uhapšena zbog sumnje na premlaćivanje maloljetnika u stanici

Četiri policijska službenika Policijske stanice Osmaci, koji su napali maloljetnika prilikom saslušanja u stanici, uhapšeni su i suspendovani, a protiv njih će biti pokrenut unutrašnji postupak.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske se oglasilo povodom napada na Bošnjake povratnike u tom entitetu, a između ostalog su kazali i da je povodom premlaćivanja 14-godišnjeg dječaka pokrenuta istraga.

“Kada je u pitanju postupanje policijskih službenika Policijske stanice Osmaci prema maloljetnom licu, bošnjačke nacionalnosti, ističemo da Uprava kriminalističke policije MUP-a u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Bijeljina provodi istragu u vezi sa sumnjom da su izvršena krivična djela ‘Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja’ i ‘Nesavjesan rad u službi’”, naveli su.

Informacija koja do sada nije bila poznata je da su uhapšena četiri policajca koja se sumnjiče za napad na maloljetnika u stanici prilikom saslušanja, koje je također vjerovatno bilo protivzakonito.

“U okviru te istrage slobode su lišena četiri policijska službenika PS Osmaci. Isti su i suspendovani i protiv njih će biti pokrenut unutrašnji postupak”, kazali su.

Policiji u Zvorniku je ovaj slučaj prijavljen 28. augusta, dan nakon što se sve dogodilo u policijskoj stanici u Osmacima.

Otac napadnutog dječaka je za Klix.ba ispričao da mu je sin odveden na saslušanje u vezi s krivičnim djelom o kojem ne zna ništa te da je saslušan potpuno sam, što je protiv zakona. Iz sobe pored ističe da je čuo njegove jauke, a u bolnici su mu utvrđene i povrede.

(Klix.ba)

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU