Tuzla vijesti TK iz minute u minutuDanas vanredna sjednica Gradskog vijeća Tuzle

Danas vanredna sjednica Gradskog vijeća Tuzle

Prva vanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Tuzle, putem ZOOM aplikacije, biće održana danas

Vijećnici će razmotriti Godišnji izvještaji o izvršenju Budžeta Grada Tuzle za period 01.01. do 31.12.2020. godine, Izvještaj o korištenju sredstava Tekuće rezerve za period 01.O1. do 31.12.2020. godine, Godišnji izvještaj o realizaciji odobrenih investicija u 2020. Godini, Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Tuzle za period 01.01. do 31.03.2021.godine, te Odluka o dopuni Odluke o izvršavanju Budžeta Grada Tuzle za 2021. godinu.

Vijećnici će razmotriti i dvije odluke iz oblasti olakšica privrednim subjektima i građanima s ciljem ublažavanja posljedica pandemije uzrokovane koronavirusom, tačnije Odluku o privremenom oslobađanju plaćanja zakupnine za poslovne prostorije koje Grad izdaje u zakupi Odluku o privremenom oslobađanju od obaveze plaćanja naknade za zauzimanje javnih površina i obaveze plaćanja zakupnine za korištenje prostora u evidenciji mjesnih zajednica na području Grada Tuzle.

Na dnevnom redu je, između ostalog i Odluka o pristupanju izradi dijela obuhvata “Izmjene regulacionog plana prostorne cijeline Stupine u Tuzli”, te Odluka o pristupanju izradi zoning plana privredne zone „Piskavica“ i „Grijačice“ u Gornjoj Tuzli.

Vijećici će razmotiti i nacrt Regulacionog plana sjeverne strane Klosterske ulice u Tuzli, Odluku o provođenju Regulacionog plana sjeverne strane Klosterske ulice u Tuzli, te Zaključak po Zahtjevu za izuzeće članova Komisije za provođenje Javnog oglasa za imenovanje gradskog pravobranioca u Gradskom pravobranilaštvu Tuzla i Izvještaj o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Tuzla za 2020. Godinu.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU