Wednesday, October 27, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiDanas vanredna sjednica Gradskog vijeća Tuzle

Danas vanredna sjednica Gradskog vijeća Tuzle

-

Prva vanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Tuzle, putem ZOOM aplikacije, biće održana danas

Vijećnici će razmotriti Godišnji izvještaji o izvršenju Budžeta Grada Tuzle za period 01.01. do 31.12.2020. godine, Izvještaj o korištenju sredstava Tekuće rezerve za period 01.O1. do 31.12.2020. godine, Godišnji izvještaj o realizaciji odobrenih investicija u 2020. Godini, Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Tuzle za period 01.01. do 31.03.2021.godine, te Odluka o dopuni Odluke o izvršavanju Budžeta Grada Tuzle za 2021. godinu.

Vijećnici će razmotriti i dvije odluke iz oblasti olakšica privrednim subjektima i građanima s ciljem ublažavanja posljedica pandemije uzrokovane koronavirusom, tačnije Odluku o privremenom oslobađanju plaćanja zakupnine za poslovne prostorije koje Grad izdaje u zakupi Odluku o privremenom oslobađanju od obaveze plaćanja naknade za zauzimanje javnih površina i obaveze plaćanja zakupnine za korištenje prostora u evidenciji mjesnih zajednica na području Grada Tuzle.

Na dnevnom redu je, između ostalog i Odluka o pristupanju izradi dijela obuhvata “Izmjene regulacionog plana prostorne cijeline Stupine u Tuzli”, te Odluka o pristupanju izradi zoning plana privredne zone „Piskavica“ i „Grijačice“ u Gornjoj Tuzli.

Vijećici će razmotiti i nacrt Regulacionog plana sjeverne strane Klosterske ulice u Tuzli, Odluku o provođenju Regulacionog plana sjeverne strane Klosterske ulice u Tuzli, te Zaključak po Zahtjevu za izuzeće članova Komisije za provođenje Javnog oglasa za imenovanje gradskog pravobranioca u Gradskom pravobranilaštvu Tuzla i Izvještaj o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Tuzla za 2020. Godinu.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

(VIDEO) Vijesti dana iz Tuzle i Tuzlanskog kantona

U nastavku pročitajte vijesti dana iz Tuzle i Tuzlanskog kantona...  Prema informacijama iz Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona trenutni broj vakcinisanih građana protiv koronavirusa...