back to top

Dani porodičnih vrijednosti okupili učenike, roditelje i brojne goste |

Centralni događaj Manifestacije Dani porodičnih vrijednosti održan je u BKC-u Tuzlanskog kantona. Učenici Behram-begove medrese pripredili su program koji je u cjelosti posvećen važnosti odgoja djece i njihov odnos prema roditeljima. Upotpunili su ga nastupima mješovitog hora i glumačkim izvedbama.

Behram-begova medresa ima vrlo važan zadatak da djecu koju su im roditelji dali na povjerenje smjestivši ih u školski internat, nastavi odgajati u duhu Islama i potiče kod njih ispravan odnos prema porodičnim vrijednostima.

  • Govorimo o obavezama i o dužnostima roditelja naspram djece, ali i obrnuto. I želimo podcrtati te vrijednosti dobroga i skladnoga odnosa roditelja i njihove djece, kazao je za Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese.

Zato je i ovogodišnja manifestacija Dani porodičnih vrijednosti bila u potpunosti kreativno obojena simbolikom porodice.

  • Iskazujemo vrijednosti kroz recitacije, kroz Kur’anske ajete, kroz hadise. Imali smo izložbu radova i promociju knjige. Sve to ukazuje na porodične vrijednosti, kazala je Amina Mešalić, učenica Behram-begove medrese.

Među gostima posebno mjesto su imele majke učenika Medrese.

Ovdje volim da dođem. Vidim draga lica. I jednostavno osjećam se lijepo, kazala je Alma Sakić, majka iz Kalesija čija je kćerka davno završila Medresu, ali ona još dolazi na sve manifestacije koje za javnost organizuje ova škola.

I ove godine podršku školskoj manifestaciji Dani porodičnih vrijednosti iskazali su djelatnici Ministarstva za obrazovanje i nauku i Muftijstva tuzlanskog.

rtvtk.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU