Tuzla vijestiDirektor UKC-a Tuzla Vahid Jusufović podnio ostavku

Direktor UKC-a Tuzla Vahid Jusufović podnio ostavku

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla prof. dr Vahid Jusufović potvrdio je za Faktor da je upravo predao svoju ostavku na funkciju

Ostavka dolazi neposredno nakon što Vlada Tuzlanskog kantona nije usvojila izvještaj o radu UKC-a za 2020. godinu.

-Oglašavanje-

˝Upravni odbor UKC-a je bio suzdržan na izvještaj o radu za prošlu godinu bez ikakve rasprave. Potom ministar predlaže izvještaj Vladi TK, koja ga ne usvaja i proporučuju Skupštini TK da ga ne usvoji. Jasno je da se priprema teren za smjenu˝, kazao Jusufović. za Faktor.

On ističe da UKC Tuzla u teškoj godini pandemije nije bio nikakav problem, da za to nije očekivao nikakve pohvale, ali da ne želi da ga neko ponižava.

˝Ja imam čast. Na sjednici Vlade bilo je pitanje zašto nam je smanjen obim operativnog programa i broj pregleda, a istovremeno smo imali naredbe Kriznog štaba Ministarstva zdrsvtva Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) kojim se ukida hladni operativni program˝, navodi Jusufović.

Dodaje da je odluka o njegovoj smjeni već ranije bila donesena.

˝Pismeno sam ostavku uputio predsjedniku Upravnog odbora i na njima je da to rješavaju. Ostao mi je cijeli godišnji odmor od prošle godine, zaslužio sam barem da se naspavam. Nisam se štedio, bio sam profesionalac i ne želim da trpim lične uvrede˝, zaključio je Jusufović. (Faktor)

Popularno ovih dana