02.12.2021
10 C
Tuzla

‘Drvo za prijatelja – drvo za Angelinu 2021’

-

U susret Svjetskom danu gradova, obogatićemo naš grad za 100 sadnica bjelogoričnog i crnogoričnog drveća, javor, smrča i breza.

Po uzoru na druge uspješne zemlje, ovakve male eko-akcije početak su rada na jačanju integriranog teritorijalnog i urbanog razvoja, intersektoralne saradnje, razvijanju inovativnih modela sudjelovanja građana i uključivanju više aktera u zajedničku potragu za održivim urbanim razvojem.

Zbog toga, kao i proteklih godina, akciju realizujemo uz podršku JKP Komunalac, odnosno Grada Tuzla, pokreta mladih “Let’s do it Tuzla”, Mreže aktivnih zajednica i naših sugrađana, koji stabla sade u ime svojih porodica, prijatelja i dragih ljudi koji više nisu tu. U vrlo kratkom periodu, uz pomoć 47 donatora, prikupili smo skoro 3.000,00 KM koje su bila usmjerene u nabavku sadnica.

Ova inicijativa realizuje se šestu godinu za redom, a zahvaljujući nesebičnom zalaganju donatora i volontera do sada je posađeno je preko 1000 sadnica. Kolektiv Fondacije tuzlanske zajednice pokrenuo je inicijativu “Drvo za prijatelja – drvo za Angelinu” u sjećanje na kolegicu Angelinu Hodžić, koja nas je prerano napustila. Akcija sadnje našla je svoje mjesto u srcima mnogih sugrađana, koji se već tradicionalno, iz godine u godinu pridružuju sadnji i stablima zauvijek ostavljaju trag za generacije koje dolaze.

TKT Fest: Pogledajte predstavu Münchhausen

Igranjem predstave “Medeja” u režiji Damira Altumbabića i produkciji Akademije dramskih umjetnosti Tuzla obilježena je treća noć XIX TKT Festivala, a nagradu za najbolju...

Brojni radari na putevima TK