Emotivan status muderrisa: Danas bi bio 26. rođendan rahmetli Nudžejme

Nudžejma Halilović-Voloder, 25-godišnja kćerka Nezima Halilovića Muderrisa, donedavnog rukovodioca Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dugogodišnjeg glavnog imama MIZ Konjic i ratnog komandanta 4. Muslimanske slavne lahke brigade, preminula je u novembru prošle godine rano nakon višednevne borbe za život.

Danas bi Nudžejma slavila svoj 26. rođenadan, a dana kada je rođena prisjetio se njen otac na svom Facebook profilu.

Njegov status prenosimo u cjelosti:

NUDŽEJMA HALILOVIĆ VOLODER:
09.02.1995.god. – 25.11.2020.god. – 09.02.2021.god.

Prenosi Ebu Musa, radijallahu anhu, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Kada robu umre dijete, Allah upita meleke: “Jeste li usmrtili dijete Moga roba?”, a oni odgovaraju: “Jesmo.” Allah ih opet pita: “Jeste li uzeli plod njegovog srca?” Meleki odgovaraju: “Jesmo.” On ih opet pita: “Šta je rekao Moj rob?” Oni kažu: “Zahvalio Ti je i rekao: Inna lillahi ve inna ilejhi radži‘un (Mi smo Allahovi i Njemu se vraćamo).” Na to im Uzvišeni Allah kaže: “Sagradite Mome robu kuću u Džennetu i nazovite je Kuća zahvalnosti!” (Tirmizija)

Danas je 26 godina od rođenja naše Nudžejme, našeg Sina i nase Ljepotice, koja se 09. februara 1995. god. (09. ramazana 1415.H.) rodila u Ratnoj Bolnici, u Herojskom Konjicu, u 09.05, a istoga dana je u Jablanici u 10.00 bilo Postrojavanje 4. Muslimanske slavne brigade. Majka Fatima i babo Nezim su tako toga dana imali dvije velike radosti.

Nudžejma je bila moralna, vesela, plemenita i puna ljubavi i želje za životom.

Četiri godine, tri mjeseca i 5 dana je bila u sretnom braku sa mužem Amarom, a 15. maja 2018. god. su hvala Allahu obradovani rođenjem sina Hamze.

Allahova je odredba da naša Nudžejma nakon desetodnevne bolesti 25. novembra 2020. god. preseli na Bolji svijet. Nadamo se da je naša Nudžejma, obzirom da je bila trudna, insa-Allah šehid, a šehidi su živi, pa zato kažemo da ona danas puni 26 godina.

Nudžejma nas je pretekla u deredžama i riješila se dunjalučkih okova i iskušenja, a nama se sa istima i dalje valja boriti i nadati lijepom završetku!

Za naš sabur se nadamo Kući zahvalnosti u Džennetu.

Allahu sastavi nas sa načom Nudžejmom u Berzahu, u Tvome hladu na Sudnjem danu i u Firdevsu!

AMIN!

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU