Emotivna poruka Admira Andelića koji je na Prenju bio sa Radetom Simićem

Admir Andelić bio je sa svojim prijateljem Radetom Šimićem na Prenju kada je došlo do pokretanja lavine nakon koje je Šimić poginuo

Andelić se oporostio od njega na svome Facebook profilu.

“Brate, druže, partneru… Volju, želju koju sam vidio i doživio od tebe, sjaj u očima kad treba ići negdje, kad se priča o planovima, projektima, usponima, druženju nisam ni kod koga prije osjetio. Uvijek si bio spreman za bilo šta, da li je to druženje, trening ili uspon u planini, inicijator. Počeli smo zajedno sanjariti o planovima. Kada dvoje zajedno sanjare o istom onda su posebno povezani, to prijateljstvo prerasta u nešto više, napokon sam se ponadao evo životnog partnera s kojim će se obići svijet i sva velika gorja“, napisao je Andelić.

“Tada nam planina pokaza onu svoju mračnu stranu, najgoru moguću, zauvijek obilježi i zareza u srcu ranu, tebe uze i ostavi u tom prostranstvu a meni pruži da to sve vidim i uz veliku sreću preživim. Ništa nije ukazivalo da bi se nešto tako moglo desiti, ništa nije ukazivalo da ne bi trebali ići, sve je išlo kako bi trebalo do tog trenutka kada se promijeni sve. Bol je velika. Nigdje i niko te ne može naučiti kako je to izgubiti partnera, druga, brata, teško da će išta više biti isto, ali se mora nastaviti ako je ikako moguće. Mi na jednom, a ti na boljem svijetu nastaviti sa nebeskom šetnjom, pa opet nekad bude prilike da se navežemo brate moj“, dodao je.

Andelić se zahvalio svim pripadnicima Gorske službe spašavanja iz BiH, kao i Muhamedu Gafiću s kojim je bio u vezi, partnerima i alpinistima koji su, kako je istakao, u rekordnom roku došli do njih i uz ekstremne napore uspjeli odraditi što su mogli.

Zahvalu je uputio i Oružanim snagama BiH, koji su pružili podršku iz zraka.

Također, zahvalio se i MUP-u TK, kao i svima ostalima koji su pružili poruke podrške i pozive.

“Alpinisti ne idu u planinu da bi dobili i najmanju ogrebotinu, a kamoli da tamo ostave život, idemo tamo zato što to volimo. Počivaj u miru moj Rade, da ti je laka zemlja bosanska“, naveo je Andelić.

Uputio je i porodici Simića iskreno saučešće.

Posljednji ispraćaj Radeta Simića će se obaviti 18. februara 2021. u 12 sati ispred Komemorativnog centra u Tuzli.

emotivna poruka admira andelića koji je na prenju bio sa radetom simićem
Emotivna poruka Admira Andelića koji je na Prenju bio sa Radetom Simićem

Rade Simić je život izgubio padom s litice, dok je Admir Andelić prošao s lakšim povredama. Nakon nesreće je uslijedila dramatična borba za spuštanje s planine, kao i evakuacija tijela poginulog u podnožje planine.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU