02.12.2021
10 C
Tuzla

Filmovi prikazani na AJB DOC-u gostuju na 10. Tuzla Film Festivalu

-

Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) u saradnji s Tuzla Film Festivalom će ove godine od 15. do 19. oktobra prikazati tri dokumentarna filma.

Tuzlanska publika će, uz ostali sadržaj koji su organizatori Tuzla Film Festivala (TFF) pripremili, moći uživati u dokumentarnim filmovima koje je AJB DOC Film Festival pomno odabrao za prikazivanje na ovogodišnjem jubilarnom 10. TFF-u. Riječ je o dva filma nastala u koprodukciji Al Jazeere Balkans i filmu za koji je AJB otkupio autorska prava, a sva tri su prethodnih godina prikazana u okviru AJB DOC Film Festivala.

Film Nevjerovatno putovanje vodi vas kroz fantastičnu arhivu i sagovornike, koji su ustvari i akteri nevjerovatne priče o košarkaškoj reprezentaciji u periodu opsade Sarajeva. Film Nevjerovatno putovanje će biti prikazan 16. oktobra u 17:30h u Narodnom pozorištu u Tuzli.

Dobitnik Specijalnog priznanja za najgledaniji film na trećem izdanju AJB DOC-a film Džemo do sada je prikazan na nekoliko međunarodnih festivala, rađen je u koprodukciji Al Jazeere Balkans i portala Klix.ba, a u režiji Lejla Kajić i Davorina Sekulića. Priča je to o uspješnom farmeru Džemi koji je nevjerovatan zaljubljenik u trčanje. Film Džemo bit će prikazan u nedjelju 17. oktobra u 17:30h, u okviru TFF-a.
Treći dokumentarni film bit će prikazan u ponedjeljak 11. oktobra u 16h , film Galeb koji govori o brodu kojim je Tito plovio 14 puta, posjetio je 18 zemalja na tri kontinenta, pristavši u 29 luka, za što je trebalo 479 dana plovidbe.

Više informacija o gostovanju i prikazivanju filmova AJB DOC-a na TFF-u može se pronaći na društvenim mrežama Festivala i organizatora.

TKT Fest: Pogledajte predstavu Münchhausen

Igranjem predstave “Medeja” u režiji Damira Altumbabića i produkciji Akademije dramskih umjetnosti Tuzla obilježena je treća noć XIX TKT Festivala, a nagradu za najbolju...

Brojni radari na putevima TK