Fudbaleri Slobode počeli pripreme

Fudbaleri tuzlanske Slobode počeli su pripreme za predstojeću sezonu u Premijer ligi BiH. Prozivku na stadionu Tušanj obavio je trener Gradimir Crnogorac.

  • Ne znam hoću li ostati u ulozi šefa stručnog štaba. To će se znati u narednih nekoliko dana. Danas imamo 25-26 igrača, izuzev Bukvića i Maksimovića, svi su iz pogona FK Sloboda i rijetko koji klub u BiH ima ovakav potencijal. Naravno da svi neće ostati na konačnom spisku, ali to za njih ne treba biti smak svijeta. Neka nastave raditi – kazao je Gradimir Crnogorac.

Početni dio priprema sa fudbalerima će raditi Crnogorac, Adnan Jahić i Edin Ribić. Definitivno je jasno da Amir Spahić u novom prvenstvu neće biti u ulozi šefa stručnog štaba. A hoće li ostati Crnogorac, koji je već bio u toj ulozi, ili će doći novi šef stručnog štaba, prema najavama predsjednika Elmira Šećerbegovića znat će se veoma brzo.

fudbaleri slobode počeli pripreme
Fudbaleri Slobode počeli pripreme

Također, vrlo brzo je najavljen i dolazak 5-6 iskusnih igrača, a obavit će se razgovori sa “strancima” koji su prošlih sezona nosili crveno-crni dres.

Kapiten Saša Maksimović i golman Semir Bukvić su jedini igrači koji su danas prisustvovali prozivci, a da nisu prošli omladinski pogon FK Sloboda.

  • Na nama je da radimo što bolje jer je pripremni ciklus izuzetno važan – kaže Saša Maksimović.

Sloboda će prvi dio priprema obaviti na stadionu Tušanj, a do kraja sedmice će se znati kada će i gdje fudbaleri otići na bazični dio priprema za novo prvenstvo u Premijer ligi BiH. (Fena)

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU